#casabuhnici – Cum am pregătit grădina pentru iarnă

Pe la mijlocul anului trecut vă povesteam deciziile pe care le-am luat pentru grădina #casabuhnici. A fost o experiență completă de la design până la cum arată acum, dar cu ajutorul unor oameni bine pregătiți am reușit. Îți recomand și ție să ceri ajutorul, mai ales când vine vorba de un domeniu la care nu te pricepi, cum este amenajarea corectă și sustenabilă a grădinii.

Am făcut și greșeli, am plantat niște copăcei mai târziu decât trebuia, și nu au rezistat toți, mici probleme cu gazonul, dar acum totul e bine.

La început de iarnă, indiferent că ai zece feluri de plante sau doar două în grădină, e nevoie să le pregătești pentru anotimpul rece. Gazonul trebuie să primească o atenție deosebită dacă vrei ca la primăvară să crească frumos. Gardul viu de asemenea. La mine în curte cel puțin, abia la mijlocul lunii decembrie au căzut aproape toate frunzele și am putut să le strâng ca să nu putrezească pe gazon.

În plus, o parte din plantele perene pe care le-am ales, au rezistat și acum, sub zăpadă. O parte dintre ele trebuie tăiate pentru ca să crească la fel de mari și de frumoase la primăvară, altele pur și simplu se scutură de frunze și dau un ton de culoare diferit în funcție de specie. Chiar și acum, pe timp de iarnă, grădina arată frumos.

Vă povestesc în clipul de mai jos ce a trebuit să fac pentru fiecare plantă în parte, inclusiv pentru lămâi și aștept cu drag și sfaturile voastre. Pe mine m-au ajutat foarte mult forum-urile în tot acest timp, știu că și voi aveți surse proprii de informare și experiență mai multă decât mine așa că nu ezitați să îmi lăsați un comentariu mai jos.

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

  1. Îți urmăresc canalul de Youtube de mult timp și datorită ție mi-am pus și eu gard viu în jurul casei. Am urmărit în această seară „Cum am pregătit grădina pentru iarnă” am observat că gardul viu este mult mai des și mult mai mare și te rog, dacă ai putea să-mi dai câteva din secretele tale referitoare la el, în mod special primăvara cât de mic îl tai și ce tip de îngrășământ ai folosit. Îți mulțumesc frumos și spor în toate!

  2. BUna ziua! Știu ca nu are legătura cu articolul acesta dar fac referire la postarea cu ssd https://www.youtube.com/watch?v=4-9S5B1-W_8; Am un Laptop Toshiba S50-A-10R cu procesor Intel® Core™ i5-3230M 2.60GHz, Ivy Bridge, 4GB, 750GB, nVidia GeForce GT 740M 2GB, FreeDOS, Ice Blue, oare s-ar potrivi acest ssd la laptopul meu daca ar fi sa-l inlocuiesc cu hard diskul cel vechi .
    Astept un raspuns. Multumesc anticipat!! ;)

  3. Buna,

    Piesele vegetale nu „se tund”, deoarece nu au par. Ele se taie.
    Gazonul nu arata prea grozav, trebuia aplicat „PreWinter”.
    Zăpada nu este buna pentru gazon, provoacă mucegai.
    La pomii fructiferi, on primavara, se executa 3-4 tratamente preventive.
    Dacă vrei sa ai o grădină corecta, nu te lua niciodată după forumuri sau vânzătorii dd la farmaciile fito sanitare. Si nici după tata, sau bunica.
    Lavandula angustifolia se taie obligatoriu, deoarece altminteri se lemnifica.
    Nu arhitectul „face” grădina, ci peisagistul. Arhitectul stabilește volumele și culorile, proiectează spatiile, suprafețele grădinii.
    Sunt si alte plante care se puteau regăsi în grădina ta. De exemplu, Prins autumnalis rosie, care i foloseste in noiembrie, sau decembrie. Un arbuști, Jassminum udiflorum, care înflorește în decembrie-ianuarie.
    …si evident singura Magnolia căreia nu-i cad frunzele și tot singura, care înflorește dd două ori pe an. Nu-ti spun numele ei, asta pentru ca ai batut câmpii in film.
    By.

  4. Dragul nostru
    Intr – o gradinita bine ingrijita, lucrata ca la carte este bine sa aveti si niste ,,puisori” , unde pe perioada de vara va veti intalni cu ALBINUTELE, veti vorbi cu ele si puteti face apucuntura pe viu. Veti scapa de unele ,,boale”. Secretul denumirii acestui arbore il deconspiram – este vorba de EVODIA HUPEHENS. il putem prezenta peste putina vreme la Targul de la Baneasa, iar pentru dumneavoastra UNUL este gratuit.
    Cu multa stima,
    Un banatean

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.