Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Cum am pregătit grădina pentru iarnă

Pe la mijlocul anului trecut vă povesteam deciziile pe care le-am luat pentru grădina #casabuhnici. A fost o experiență completă de la design până la cum arată acum, dar cu ajutorul unor oameni bine pregătiți am reușit. Îți recomand și ție să ceri ajutorul, mai ales când vine vorba de un domeniu la care nu te pricepi, cum este amenajarea corectă și sustenabilă a grădinii.

Am făcut și greșeli, am plantat niște copăcei mai târziu decât trebuia, și nu au rezistat toți, mici probleme cu gazonul, dar acum totul e bine.

La început de iarnă, indiferent că ai zece feluri de plante sau doar două în grădină, e nevoie să le pregătești pentru anotimpul rece. Gazonul trebuie să primească o atenție deosebită dacă vrei ca la primăvară să crească frumos. Gardul viu de asemenea. La mine în curte cel puțin, abia la mijlocul lunii decembrie au căzut aproape toate frunzele și am putut să le strâng ca să nu putrezească pe gazon.

În plus, o parte din plantele perene pe care le-am ales, au rezistat și acum, sub zăpadă. O parte dintre ele trebuie tăiate pentru ca să crească la fel de mari și de frumoase la primăvară, altele pur și simplu se scutură de frunze și dau un ton de culoare diferit în funcție de specie. Chiar și acum, pe timp de iarnă, grădina arată frumos.

Vă povestesc în clipul de mai jos ce a trebuit să fac pentru fiecare plantă în parte, inclusiv pentru lămâi și aștept cu drag și sfaturile voastre. Pe mine m-au ajutat foarte mult forum-urile în tot acest timp, știu că și voi aveți surse proprii de informare și experiență mai multă decât mine așa că nu ezitați să îmi lăsați un comentariu mai jos.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.