Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Am angajat și soarele pe șantier

Ca să am internet non-stop, desigur. Dacă ți-ai construit o casă sau știi pe cineva care a făcut-o, atunci știi că că probabil unul dintre cele mai grele lucruri de început este să te racordezi la rețeaua electrică. Am reușit cu chiu cu vai însă nu e stabilă legătura de la vecinul. Mai pică de vreo două ori pe zi și ne lasă fără camera de supraveghere și, desigur, internet.

Așadar am ales o soluție cu fiabilitate 99.99% așa cum se spune la servere. Nu se poate 100%, că nu poate garanta instalatorul că nu îți dă un camion peste gard, mai ales că se construiește lângă noi într-o veselie.

Soluția instalată este momentan pentru iluminarea șantierului, camerele de supraveghere și pentru internet, desigur. Două panouri de 150W fiecare un invertor și două baterii mari ce pot înmagazina până la două zile de energie. Un total de 300W la putere constantă și regulat ca să nu am probleme cu electronicele sensibile.

Montarea au făcut-o în timp record iar Adrian este un tip foarte sufletist care se pare că are hobby-uri similare cu ale mele, dronele! L-am ținut puțin de vorbă, recunosc. Terminau și mai repede, însă au vrut să stea până se înserează ca să vedem și sistemul în funcțiune. Pe ei îi găsești pe ecosolaris.ro  dar mai important decât baterii, panouri, leduri și alte cabluri mi se pare pasiunea lor pentru a oferi soluții pe mâna oricui. Dacă e să vorbim de costuri, între 6000-7000 de lei va trebui să scoți din buzunar pentru un sistem ca al meu. Cu tot cu montaj. Acesta poate fi extins în funcție de cerințele tale și desigur după buget. Este o investiție, o poți privi ca atare. Îți va economisi suficienți bani în timp. Uite cum l-am instalat și ce planuri avem cu el.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.