#casabuhnici – Am angajat și soarele pe șantier

Ca să am internet non-stop, desigur. Dacă ți-ai construit o casă sau știi pe cineva care a făcut-o, atunci știi că că probabil unul dintre cele mai grele lucruri de început este să te racordezi la rețeaua electrică. Am reușit cu chiu cu vai însă nu e stabilă legătura de la vecinul. Mai pică de vreo două ori pe zi și ne lasă fără camera de supraveghere și, desigur, internet.

Așadar am ales o soluție cu fiabilitate 99.99% așa cum se spune la servere. Nu se poate 100%, că nu poate garanta instalatorul că nu îți dă un camion peste gard, mai ales că se construiește lângă noi într-o veselie.

Soluția instalată este momentan pentru iluminarea șantierului, camerele de supraveghere și pentru internet, desigur. Două panouri de 150W fiecare un invertor și două baterii mari ce pot înmagazina până la două zile de energie. Un total de 300W la putere constantă și regulat ca să nu am probleme cu electronicele sensibile.

Montarea au făcut-o în timp record iar Adrian este un tip foarte sufletist care se pare că are hobby-uri similare cu ale mele, dronele! L-am ținut puțin de vorbă, recunosc. Terminau și mai repede, însă au vrut să stea până se înserează ca să vedem și sistemul în funcțiune. Pe ei îi găsești pe ecosolaris.ro  dar mai important decât baterii, panouri, leduri și alte cabluri mi se pare pasiunea lor pentru a oferi soluții pe mâna oricui. Dacă e să vorbim de costuri, între 6000-7000 de lei va trebui să scoți din buzunar pentru un sistem ca al meu. Cu tot cu montaj. Acesta poate fi extins în funcție de cerințele tale și desigur după buget. Este o investiție, o poți privi ca atare. Îți va economisi suficienți bani în timp. Uite cum l-am instalat și ce planuri avem cu el.

Ultimele articole

Articole recomandate

44 Comments

 1. eu, cu mai putin de 10000 lei am: 6 panouri de 240w , invetor hibrid de 2400w si 2 baterii de 200ah. Si cu acestea tin o casa la tara. stiu ca reclama e sufletul comertului dar, sa nu jupim romanii… eu dau consultanta gratuita si ii invata si pe altii cum sa faca economii. pot atasa si foto

 2. Salut,
  Cu părere de rău iți spun ca ce scrie pe cutii și cu realitatea nu se „pupa”.
  Eu am doua panouri a câte 265W (8,8A x 30V) bucata puse în paralel și randamentul lor este maxim doar când soarele este ff puternic, când sunt nori sau soarele nu este vizibil randamentul lor scade sub 30%, ajungând sub 5 % când ploua sau înspre inserat.
  iarna sunt neutilizabile, nu mai pomenesc când ninge, atunci sunt zero absolut.

  • Mă-ndoiesc …!!! Montez panouri solare în Spania din 2006… Un panou fotovoltaic generează curent inclusiv noaptea în casă orientat spre un bec.Spre deosebire de panourile termice, panourile fotovoltaice, își măresc capacitatea electrică generată, odată cu creșterea luminii în intensitate.Deci, iarna pe zi, zăpada, dacă nu le acoperă, ajută la creșterea intensității luminoase ambientale … In schimb, vara, radiația solară(de care se folosesc panourile termice),încălzește suprafața panoului solar, scăzându-i randamentul randamentul…Nu e un sistem perfect, dar eu îl prefer în comparație cu rețeaua națională care ne jupoaie pe zi ce trece, mai mult …Mai ales ca-l poti combina cu energia eoliană sau altele de tip „taboo” cum este cea magnetică …

 3. Buna George,

  Poti te rog sa imi spui daca alimentezi camera de supraveghere si becurile led cu sistemul solar pe 220V sau pe 12V?
  Adica ai si inverter din 12V in 220V ?

  Merci

 4. Mă bucur ptr.ceea ce faci,şi cu-atâta hambîţ.Mă interesează sa-mi spui ceva de puterea instalată,lumeni si de ce nu,kandeli…Tăti di ghini!

 5. Salut George , poti sa fi total independent electric sa numai ai contract cu firmele de furnizarea curentului cum ar fi enel , electrica etc..si daca da , de cati bani ar fii nevoie pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice??

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.