CĂRȚILE CARE MI-AU SCHIMBAT VIAȚA ÎN 2019

În 2019 am făcut o schimbare de carieră, punând capăt contractului cu ProTV din poziția de lider de audiență, decizie neașteptată de mulți dar sigur iminentă pentru cei atenți la vremuri. Am renunțat și la mașinile care ard carburant într-o vreme când marea majoritate consideră încă electricele prea scumpe, inutile și exotice. Acum îmi transform business-ul către industria 3.0 și nu mai țintesc profitul de dragul profitului.

Privind înapoi, 2019 este anul cu cele mai radicale schimbări pentru mine și nu mi-a venit ușor niciuna dintre ele… Toate au însă sens și vor avea din ce în ce mai mult nu doar pentru mine ci și pentru cei din jurul meu. Am citit sau ascultat peste 30 de cărți și mă așteaptă și mai multe în lista de favorite, am văzut zeci de documentare și am ascultat aproape zilnic podcasturi ale unor oameni ale căror idei sunt acum în parte și ale mele.

Iată o listă scurtă de cărți care m-au însoțit în această schimbare. Fiecare dintre cărțile de mai jos este gratuită dacă vrei să o asculți în limba engleză ca audiobook prin aplicația Audible, așa cum devorez și eu cele mai multe cărți.

Pe unele dintre ele le găsești și la librăriile de la noi, traduse în limba română. Dacă știi limba engleză atunci ți le recomand în limba nativă, pe audio. Experiența este mult mai bună așa.

In praise of slow – Carl Honore

Unfuck yourself – Gary John Bishop

How to remember names and faces – Dale Carnegie

The complete guide to fasting – Jimmy Moore Jason Fung

Have a Nice Day – Billy Crystal

Yuval Noah HarariSapiens și Homo Deus

Let my people go surfing – Yvon Chouinard

Rich dad, poor dad – Robert Kiyosaki

The 3-day effect / The Nature Fix de Florence Williams

The green new deal – Jeremy Rifkin

I can’t make this up – Kevin Hart

Never split the difference – Chris Voss

Artemis, Martian Andy Weir

Astrophysics for people in a hurry – Neil deGrasse Tyson

 

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.