CAMERA DE ȘANTIER – MERITĂ SAU E ȚEAPĂ?

Asta promite Brinno cu ale sale camere gândite pentru șantier, pentru proiecte de lungă durată sau pentru orice tip de activitate care se desfășoară pe o perioadă mai lungă și merită filmată. Șantierul merită filmat, atât pentru tine cât și ca să ai ce arăta copiilor când se fac mari.

Eu personal, îți recomand să pui camere pe șantier, din toate unghiurile posibile, tocmai ca să îți monitorizezi muncitorii. Eu am insistat atunci când am construit casa, ca muncitorii să lase camerele în priză. Surpriză, după ce plecam de pe șantier camere se opreau brusc: ”din greșeală șefu, am avut nevoie de priză”

Propunerea celor de la Brinno este următoarea: BCC100 este o cameră simplu de instalat și de operat, cu un meniu cât mai ”chel” posibil pe care o poate porni și instala chiar și cineva fără experiență. Vine în cutie cu patru baterii normale, un card de 8 GB și o carcasă pe care o poți folosi pe ploaie, vânt, ninoare.

Pe scurt, face ceea ce promite. O instalezi rapid, o pornești rapid și filmează. La final îți dă clipul complet fără să te mai chinui tu să îl editezi și procesezi, pe care îl poți urca pe orice platformă vrei tu. Bateriile alkaline din cutie vor ține peste trei luni de fotografiere, dacă ai totuși un timp de minimum câteva minute între cadre. Ca să aibe timp să intre în stand-by. Cu niște baterii mai bune, poți ajunge și până la un an de filmare, asta e promisiunea. Din păcate eu le-am luat prea târziu, șantierul este gata de multă vreme, și îmi este puțin cam greu să testez afirmația aceasta, deși nu cred că mai merită.

Am însă câteva probleme cu ea. Calitatea nu este ce mă așteptam, chiar și la 720p rezoluție video. Parcă nu știe să focalizeze și orice fel de lumină puternică o cam deranjează. Orice lumină înafară de cea a soarelui. La interior vei observa cel mai bine asta.

O a doua problemă este prețul. Deși oferă simplitate și fiabilitate, îți recomand să o iei de pe amazon dacă chiar ți-o dorești. Este la aproape jumătate de preț față de cel de la noi din țară.

Apropo, dacă vrei să nu te trezești cu un card plin din prima zi, folosește un calculator de Timelapse de aici: https://www.photopills.com/calculators/timelapse

Alte câteva exemple, în condiții mai puțin ”dificile” să zicem, aici, aici, și aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.