Brânză, roşii, cireşe şi căpşuni de la noi

Pontul săptămânii. În pieţele agro-alimentare – eu am fost la Matache, a nu se confunda cu raionul de legume fructe din hypermarket – au sosit roşiile româneşti. Prima recoltă de anul acesta. Roşii cu miros şi gust, româneşti de la 4 RON/kg. Căpşuni româneşti cu aromă de căpşuni (repetiţia este intenţionată) deasemenea la 8RON/kg. Am mai văzut cartofi noi la 4RON şi cireşe la 7RON. Am mai luat şi brânză telemea proaspătă de capră şi oaie de la sibieni cu 20RON/kg. Poftă bună!

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

7 Comments

 1. Cine credea că le vom căuta ca nemâncații? La produsele românești mă refer. Nu mai rețin cât am dat pe roșii aici in Craiova, dar cu siguranță vă spun că pe cartofii noi am dat 2,5 lei/Kg.

 2. Eu am dat 5 lei pe rosii in piata DACIA Brasov, si i-am spus omului care vindea ca pot costa oricat, numai sa aiba gust de rosii. Nu am cine stie ce bani, venit mediu de ingineras, dar vreau sa mananc romaneste, rosii cu ceapa si cu branza romaneasca. Omul a spus ca ma asteapta si alta data si voi gasi aceeasi marfa.
  Baiu-i altul. Lucrez in cadastru si in iesirile pe teren vad zeci de hectare nelucrate si cand ii intreb pe oameni de ce nu lucreaza pamantul imi spun sec:”nu se merita”! Si atunci am si eu o intrebare: ” Cine nu ma lasa sa mananc legume romanesti?”
  Haide-ti sa vedem cine-i de vina, sa ii luam la intrebari o zi, o saptamana, o luna, un an pana cand se vor satura si ori pleaca, ori fac ceva!!!

 3. Terente , Pogea nu te lasa !
  Cu toate ca noi avem 10 hectare de mazare calamitata , Pogea zice ca a plouat .
  Am facut asigurare degeaba !
  Cu toate ca mazarea a crescut de era o mandrete sa o privesti , si a inflorit de nu se poate , s-a uscat impreuna cu o gramada de teci , teci care sunt seci , pentru ca nu a plouat la timp .
  Orzul si orzoaica sunt compromise cam in proportie de 50 % !
  Am lua banii de la asigurator , daca nu ne-ar pune bete in roate guvernul prin legile facute de-anpulea , de nespecialisti .
  Stau si ma intreb , de ce dracu ne mai asiguram ?

 4. Infiintata in 1993, cu capital privat romanesc RURIS este producator de motoutilaje ce acopera o gama intreaga de lucrari necesare in microagricultura: motoferastraie, motocultoare, motocositori, masini de tuns gazon, motopompe, generatoare de curent, atomizoare . Motooul nostru „EFORT MIC, ROADE BOGATE” ne-a condus la realizarea unor produse cu fiabilitate mare, productivitate ridicata si usor de manevrat. Desi avem parteneri care ne reprezinta intr-un numar important de judete, obiectivul nostru este sa extindem gradul de acoperire al produselor RURIS, la nivel national. Cu fiecare an, marim nomenclatorul de produse astfel incat sa acoperim intrega gama de utilaje necesare in orice gospodarie. Experienta in domeniu de peste 15 ani, cat si reteaua de unitati service autorizate, garanteaza clientilor nostri calitatea produselor si serviciilor oferite de catre RURIS.

  Contact: SC RURIS IMPEX SRL, Craiova, tel: 0351.46.46.32, http://www.ruris.ro

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.