Bluetooth cu autonomie infinită!

Cum ar fi să ai energie, wireless, tot timpul. Să ai gadget-uri conectate la internet, sau la un telefon, care să nu aibe nevoie de încărcare. Cum ar fi de ezemplu o pereche de căști din acelea mici, pe care să nu le încarci niciodată. Cum sunt AirPods-urile de exemplu. Carcasa ar fi doar un accesoriu și nu ai mai ajunge niciodată în situația de a nu avea baterie la căști.. Te pune pe gânduri, nu?

Ei bine, există o companie care produce niște emițătoare de Bluetooth care nu au nevoie de baterie. Unele își iau energia de la lumină, nu doar la soare. Un simplu bec aprins deasupra ta și modului are suficientă energie să transmită și să recepționeze date.

Altele își iau energia din rețelele wireless din jurul tău. Poate puțin mai complicat la munte sau pe câmpie, însă în oraș nu e nici o problemă. Suntem inundați de unde de toate tipurile, mai ales de 2.4 GHz, 5GHz și GSM. Iar alte module se bazează doar pe mișcare mâinii pentru a capta puțină energie ca să trimită informații la un receptor. Acestea ar putea funcționa fără probleme în smartwatch-uri și brățări, mai ales cele de fitness și de sport. Vector avea la un moment dat idei pentru ceasul lor, să preia energie și să încarce bateria de la soare sau din mișcarea mâinii. Așa ești mai activ când știi că ți se descarcă ceasul prea repede.

Sigur, mai avem nevoie de baterie pentru aceste gadget-uri, pentru căști ca să redea și sunetul iar pentru smartwatch să poți aprinde ecranul. Dar dacă rezolvăm problema Bluetooth-ului, ar putea avea pentru început o autonomie mult mai mare. Ce zici de minimum o săptămână pentru un ceas inteligent și o pereche de buds?

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.