BCR eGO – Acesta este soluția pentru traficul aglomerat din oraș

Nu glumesc! Deloc! Aceasta este soluția supremă pentru traficul foarte aglomerat din orice oraș mare, a se citi metropolă, de pe această planetă. BCR eGO este doar începutul și viitorul arată mai bine de acum încolo.

BCR eGO este un proiect despre care sunt mândru că vorbesc astăzi în premieră. Din păcate, la data la care public acest material este disponibil doar în București.

Eu cred însă în el, și cred că va fi implementat și în alte orașe din țară. Spun asta pentru că Uber a comandat recent o flotă de nu mai puțin de 11.000 de mașini capabile să se conducă singure. Pentru Statele Unite desigur, însă aici accentul se pune pe altceva.

Pe scurt, oricine are un card bancar MasterCard de la BCR, va avea la dispoziție o flotă mică de mașini electrice BMW i3. Instalezi aplicația pe telefon, îți faci cont, lași datele cardului bancar, fotografia permisului auto și cea a cărții de identitate, pe care le faci direct cu telefonul, și după confirmarea manuală a contului poți conduce.

Deschizi aplicația, cauți o mașină liberă, ce va fi disponibilă într-o parcare specială, pe o rază de 500 de metri de locația ta, și pleci la o plimbare de cinci minute spre ea. Zece minute dacă e frumos afară și vrei să te bucuri de soarele de toamnă. Sau iarnă. Mașina o deschizi cu cardul bancar contactless, verifici PIN-ul de pe telefon cu tastatura din mașină și gata. Mașina este a ta pentru minimum două ore.

Să zicem că există 10 mașini de acest fel în oraș, folosite de câte zece oameni fiecare, cu cap, în timpul zilei, și deja au ieșit de pe șosea 90 de automobile care oricum stau în parcare atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Avantaje? Cred că nu am destul spațiu să le scriu și să le detaliez pe toate aici. Ai ocazia să conduci o mașină electrică premium, cu o autonomie de 200 de kilometri. Nu ai întreținere de plătit la ea, cauciucuir de iarnă, ulei de motor… a, stai, nu are motor. Doar baterii.

Nici nu trebuie să îi încarci bateria, se ocupă administratorii mașinilor de asta, peste noapte cel mai probabil. Dar dacă ai un hypermarket pe lângă tine posibil să existe și o priză cu încărcare rapidă în parcarea acestuia. Și tu vei primii în viitorul apropiat niște beneficii dacă o lași la încărcat pentru următorul client.

Revenind la avantaje, nu plătești asigurare, revizii, înmatriculări, și așa mai departe. Nici nu trebuie să o speli, deși ar fi respectuos dacă ai fost cu ea prin mlaștinile din Pipera.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

50 Comments

 1. Vreau sa te anunt ca o alternativa mult mai buna este Pony Car Sharing https://getpony.ro/. In Cluj este de aproape 4 ani acest serviciu si mai nou vad ca de un an apar masini si in Bucuresti.
  Consider ca este mult mai fain pentru ca poti debloca masinile cu telefonul si nu esti limitat de un anumit card la o anumita banca… Iar tarifele sunt la minut de utilizar si difera in fuctie de masina pe care o conduci (Tipul: Smart-VWup-Mini-BMWi3) poti incerca si serviciul lor…

 2. Salut.
  Multumim de articol si videoclip. Ceea ce ai prezentat tu e Car Share, mai trebuie optiunea de auto pilot. Adica: daca ai peste 18 ani, ai buletin de identitate si card bancar cu bani pe el, inchiriezi masina pentru un anumit timp ( rezonabil ). Fara sofer, fara taxa de asteptare / stationare ca la un taxi de azi.
  Ar rezolva si problema asteptarii indelungi a multor minute pina ce vine masina la adresa mentionata. Plus ca va rezolva, cit de cit, problema aglomeratiei.

 3. Este o chestie pe care nu o inteleg… de ce in aplicatie, cand ai deschis informatiile despre masina scria 11 lei/30 minutes si defapt tariful este de 34 lei /30 minute?

 4. Salut George,

  Interesanta optiune pentru transportul verde in oras, doar ca aplicația BCR eGo nu functioneaza. Dacă o sa ai curiozitatea sa te uiti si in Google Play, o sa observi ca toti utilizatorii discuta despre faptul că nu pot introduce în aplicatie cardul bancar. Dacă tot ti-ai alăturat numele acestui proiect, poate o sa ii rogi ca macar aplicația pentru mobil sa fie funcțională. Multumesc frumos!

 5. din pacate, aplicatia este se pare insuficient lucrata si deci momentan inutila…majoritatea celor care au incercat sa se inroleze (inclusiv eu) au primit la final eroarea „invalid payment details”. Sa speram ca vor reusi sa o imbunatateasca si sa functioneze intr-un final

 6. Excelent. Asta e viitorul. Si dovada ca omul este superior…atunci cand gandeste. Si mai ales cand gandeste in ajutorul lui si a semenilor. Si la generatile viitoare. Bravo lor. Abia astept.

 7. Si pretul? 10 lei pornirea + 12 lei jumatatea de ora? Asta inseamna 22 de lei o jumatate de ora, mai bine iau taxiul sau inchiriez o masina pentru toata ziua…

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.