Așa cum i se cade oricărui pasionat de tehnologie și eu voi avea în #casabuhnici o zonă proprie de confort. Eu îi voi spune bârlog. Visez la ea de foarte mult timp, cam de atunci când stăteam într-o garsonieră mică, cu o canapea extensibilă, o micro-bucătărie, un birou pentru computer și studioul de review-uri pentru blog.
Suntem încă în construcții însă eu tot la acea cameră de relaxare mă gândesc. Inițial am zis că ar merge bine un birou cu fața spre sud, însă acum parcă tind mai mult la o canapea confortabilă, un sistem de sunet foarte bun și un televizor 4K mare. LED. Sau poate chiar OLED. Și consola de jocuri. Internetul de mare viteză este deja instalat.
În #casabuhnici vorbim despre eficiență. Am gândit fiecare colțișor al casei pentru o utilizare cât mai bună a spațiului și pentru acces cât mai facil. La intrare avem faimosul copăcel despre care nu știu însă prea multe. Încă nu m-am hotărât ce voi planta acolo. Dacă ai o idee bună las-o aici la comentarii.
Copăcelul este o delimitare între zona de odihnă din stânga, dormitoarele și etajul, sau bucătăria din stânga. Apropo de bucătărie, am poziționat-o spre vest, acolo unde apune soarele în fecare zi, ca să mă pot bucura de lumină naturală atunci când voi găti câte ceva. Da, la stânga și sus pe scări ajung direct în ”bârlogul” meu complet echipat, așa cum îți spuneam mai sus.
Acum că am terminat aproape și cu acoperișul ne ocupăm mai mult de confort și vă voi povesti despre tehnologiile încorporate ale electrocasnicelor, electronicelor din casă și în special despre centrală. Partenerii noștri de la Ariston ne-au rugat să vorbim și despre Alteas One, o centrală smart, eficientă, conectată și sigură. Așa cum trebuie să fie orice alegi nou pentru casa ta, indiferent că o construiești de la zero sau că este vorba despre un apartament pe care îl renovezi.
În #casabuhnici nu vom folosi o centrală pe gaze naturale însă la bloc rămâne cea mai bună soluție, mai ales că gazele naturale sunt resursa cea mai la îndemână. Vorbim despre ea într-un review dedicat în curând.
Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.
George, ati putea pune un lamai. :))
o idee de copac: bonsai pin pitic
despre el aici: http://www.gardenexpert.ro/plante-ornamentale/bonsai/bonsai-pin-pitic.html
eu in zona de confort as vedea si un birou alb cu un imac si niste luminite
Am renunțat la ideea de birou, doar canapea și televizor. Încerc să îmi aduc cât mai puțin de muncă acasă.
O idee pentru ce sa pui in ghiveci http://www.eplante.ro/plante-a-z/Bougainvillea-Floarea-de-hartie-Bougainvillea-spectabilis.html
salut george…cred ca copacelul potrivit pt livingul tau ar fii un lamai.potrivit ca marime,nu ii trebuie mult spatiu,lumina multa si temperatura constanta cred ca are…florile au un miros demential…ca sa nu mai vorbim de faptul ca iarna este plin de fructe.parerea mea.
Intrebare!
Peretii casei sunt construiti din lemn sau sunt imbragati in lemn?
Construiți din lemn. Integral.
Salut,George!Eu zic ca ar merge sa pui un mesteacan in casa.:)Bafta cu casa!Sa reusesti sa o faci exact cum vrei!
salut george, sunt interesat de o centrala, ai recomandat aleas one de la ariston, dar nu are si boiler incorporat. i-mi poti recomanda ceva si cu boiler incorporat?
Maslin
Daca mai e actuala constructia casei la care visati, vizionati si site-ul nostru.
Salut George . Sa fii sanatos sa iti duci la bun sfarsit tot ceea ce ti-ai propus . Doamne ajuta .
Iar ca copacel , cred ca un lamai ar fi ok .
Mulțumesc, apreciez foarte mult!
Buna ziua. Un arbore de cafea ar fi eficent pentru voi. Succes in continuare
Bună idee :)
Salut George!
Sunt student la peisagistica anul 4, stiu despre ce vorbesc, asa ca, nu-ti recomand sa plantezi arbore decorativ la interior, este banal si nu prea gasesti ceva spectaculos care sa aiba o inaltime potrivita camerei respective, ci sa pui o suita de mai multe etaje, pe marimi diferite ale ghivecelor, (din orice material care sa nu permita apei sa treaca, eventual niste prefabricate din beton zgronturos sau ceva din lemn si izolat la interior cu cauciuc) cu flori si plante decorative, >>>REZISTENTE LA UMBRA<<<.
Exemple de plante decorative:
Coleus – „urzicuța ornamentală”
Astilbe
Hortensia
Rhododendron
Hosta Hybriden
Hosta x fortunei
Liriope
Dryopteris erythrosora
Festuca scoparia
Si multe altele! doar cateva exemple, eu zic ca astea in combinatie mixata o sa arate de vis ;), sper ca te-am ajutat cu ceva.
Mulțumesc foarte mult, le-am trecut pe listă.
Salut.
Poti sa-mi spui ce tamplarie ai ales si care a fost experienta ta cu furnizorul de ferestre.Ai optat si pentru rulouri?Ar fi interesant pentru mine sa citesc un articol pe acest subiect”tamplaria+usa de exterior”.