Băneasa preferată de US Air Force pentru „Number One”

Ştiţi că aeroporturile din Bucureşti au fost deja închise şi redeschise de vreo trei ori din cauza summit-ului Nato. Aţi putea crede că funcţionării ăştia sunt doar zăpăciti, însă nu e tocmai aşa. Surse din ministerul transporturilor îmi spun că Băneasa are şanse mari să fie preferată pentru aeronava prezidenţială americană din câteva motive. În primul rând e deja în oraş, aproape în centru, iar Bush la câţi „prieteni” are în zonă nu are chef de plimbări lungi. Apoi pista. Aceasta tocmai a ieşit dintr-o renovare completă. Pista cu o lungime standard de 3500 metri şi 60 lăţime este asfaltată foarte plan, cu asfalt polimerizat, iar balizajul a fost schimbat cu unul nou, certificat pentru vizibilitate extrem de scăzută. Lămpile sunt acum atât de puternice, încât pot orbi pilotii dacă sunt date la maxim. Surse din aeroport îmi spun că cei de la Secret Service au venit în prospectie şi au rămas încântaţi. Americanul ar fi spus că pista de la Băneasa este acum una dintre cele două mai bune din estul Europei. Singura problemă ar mai fi cea de securitate. Băneasa este încă un ciur cu găuri mari. Tocmai de aceea vor fi aduşi suplimentar jandarmi şi foarte probabil militari care vor face „zid viu” în zona aeroportului.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Pai daca nu avem conditii pentru a circula cu masinile macar sa avem conditii pentru a circula cu avionul … desi nu are una legatura cu alta.
    Eu deja astept stirile cu „in prag de summit Nato un simplu cetatean a reusit sa ajunga pe noua pista de la Baneasa trecand de toate barierele de securitate” sau „in prag de summit Nato o valiza suspecta a fost gasita pe aeroportul Baneasa … dar alarma falsa … era doar o pisica” :-)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.