Atenţie, acest număr este portabil!

portabilitate-numere.jpgAcesta este mesajul pe care s-ar putea să îl auziţi de la toamnă atunci când apelaţi un număr Orange, Vodafone, Romtelecom, Zapp, Cosmote etc. trecut din reţeaua unde a fost înregistrat către o altă reţea.

Exemplu cu un număr aleator

0744.000.000 – număr de telefon Orange ce va putea fi transferat de proprietar în orice reţea de telefonie care operează în România.

Adică poţi apela 0744.000.000 ca număr telefonic din reţelele Vodafone, Zapp sau chiar Romtelecom. Când apelezi numărul vei fi anunţat, înainte să sune efectiv, că numărul este portabil în reţeaua în care este înregistrat în acel moment. Spre exemplu: „Acest număr este portabil în reţeaua Cosmote!” apoi va continua să apeleze abonatul pe care îl cauţi.

Decizia ANRCTI (Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehologia Informaţiei) intră în vigoare de la 21 octombrie. Această extindere a libertăţilor clientului este menită să ducă la o concurenţă şi mai acerbă între operatori care nu se vor mai putea baza pe faptul că respectivul client nu îi părăseşte reţeaua ca să nu îşi piardă contactele, cu toate că este sătul de tarifele ruşinoase. Vestea bună este că nu vor putea să aplice tarife nesimţite la plecarea unui număr din reţeaua lor.

Lămuririle complete pe pagina de internet a ANRCTI.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.