Categorie: General

Apple îi dă un brânci lui iPhone 4 și îl face 4S. Dar…

Mă recunosc și eu dezamăgit de lipsa unui iPhone5 care să fi fost lansat pe 4 octombrie. Poate ni l-am dorit noi prea mult, poate Apple nu a fost încă pregătit să ne uimească din nou. Nu poți să îi judeci că ne-ar fi amăgit pentru că nu ne-au promis un iPhone5 dar ne-au lăsat să visăm la el.

Ce aduce iPhone4S? Pe foarte scurt: un procesor mai rapid, adică A5 cel de pe iPad2, o cameră foto de 8 megapixeli și filmare fullhd la 1080p. Bateria va ține cu vreo 12% mai mult. În rest, totul e soft. iOS5 vine cu 200 de noutăți dintre care cea mai importantă mi se pare eliberarea de cabluri. Din păcate scapi de cabluri ca să treci cu pozele, filmele, contactele etc de pe alte dispozitive prin iCloud. O chestie tare pentru ”early-adopters”, motiv de panică pentru paranoici.

Da, aș fi vrut să văd un iPhone5 cu toate inovațiile la care visam dar poate că Apple nu e încă pregătit. Deocamdată a venit abia în prezent cu tehnologiile fără să ne arate ceva din viitor. Siri, asistenta vocală sună bine dar va fi inutilă mult timp la noi pentru că nu știe română. Așa că riști să îi spui mere în română și să înțeleagă pere.

Noroc că mai e loc de concurență, altfel toată planeta ar fi cerut sanctificarea celui mai puternic brand planetar.