Apă de la robinet sau de la magazin?

Tu ce bei? Apă de la robinet, de acasă? Sau îți cumperi zeci de sticle pe săptămână de la magazin? Deja cred că știi în ce direcție mă îndrept cu această discuție. Către economie și ecologie, desigur. Eu folosesc un astfel de filtru de apă, atât acasă cât și la studio și implicit și la #casabuhnici.

Este probabil cel mai simplu element din instalația noastră și chiar și cel mai ieftin. Satisfacția este însă cea mai mare. M-a scăpat de căratul zecilor de sticle de apă plată în fiecare săptămână, PET-uri pe care oricum e destul de greu să le reciclezi. Unii dintre noi mai au o femeie de serviciu mai conștiincioasă care ne-a pus să separăm măcar plasticul de restul gunoiului. Alții nu au atât de mult noroc și nu sunt atât de responsabili.

Adevărul este că nu te gândești la economie mai ales în ceea ce privește apa de băut. Este necesară, relativ ieftină și de frica țevilor vechi și a clor-ului ne este frică să bem apă de la robinet. Și asta pe bună dreptate, unele instalații au și 50 de ani în blocurile din București și din țară. Acest filtru le rezolvă pe toate. Cel puțin cel cu trei elemente de filtrare despre care vorbim în clipul de mai jos.

Deși ne-am obișnuit să vorbim și de minusurile unui astfel de produs, în situația de față nu prea are. Este compatibil cu orice fel de țeavă de apă de la bloc sau de la casă, nu are nevoie de curent, se instalează rapid și ușor chiar dacă nu ești instalator și costă puțin sub 400 de lei. Funcționează cu niște cartușe, filtre, pe care trebuie să le schimbi odată la câteva luni și care în total sunt vreo 40 de lei. Cred că ai dat 40 de lei doar pe apă plată în ultima săptămână.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

33 Comments

  1. George, folosesc un sistem similar aici in londra, unde apa de la robinet este execrabila!
    Sistemul se numeste Osmosis extra 7 plus (5 filtre) si vine la pachet cu o multime de alte filtre cadou.
    Achizitonat de pe ebay cu 95£.
    Si Da, merita fiecare banut. Ma saturasem sa car cu portbagaju in fiecare saptamana apa de la Costco (metro) :))
    Off topic: camera din stanga a privitorului pare mai pro decat cea din dreapta (stanga voastra), ori ati filmat in fps/htz diferit :) (sezizat pe un sony bravia 55 inch cu android).
    Numai bine!

  2. Un articol excelent! Am inteles, aceste filtre, au o durata de viata, de la 1 la 3 luni… dar pe partea de volum, cati litri de apa pot filtra? Nu ati spus nimic despre asta! E greu de crezut ca nu exista o anumita limita!

  3. Buna ,
    1.Tot sistemul prezentat are potential dar numai cu o singura conditie de care nimeni nu vorbeste. Presiunea apei . Daca nu ai presiune de apa tot sistemul este degeaba.Bani aruncati .
    2.Tot vorbiti de apa inbuteliata ,cat se consuma per membru de familie.Hai sa vorbim pe bune.O familie din 100 cumpara apa imbuteliata,si aia nu cumpara tot timpul.

  4. Interesanta promovarea pe care le_o faci celor de la Romstal dar Lorena cand a deschis frigiderul vostru cel nou era ticsit de apa imbuteliata Dorna. :)))

  5. Buna George,
    Multumesc mult pt informatii.
    Ce ar mai fi de adaugat si nu reiese din filmare, cum se monteaza si care ar fi modalitatile de montare a bateriei suplimentare pt apa filtrata.
    Poti cumva sa dai niste detalii si poze sau o filmare pt asta?

  6. Salut George,

    Am ocazia sa beau apa din retea trecuta prin filtre asemanatoare, apa pe care o beau este atat de tare filtrata incat imi da senzatia de apa „sterila”. Practic acele filtre, filtreaza apa atat de puternic incat elimina si mineralele din ea reducand ph-ul apei. Ne mai avand minerale suficiente imi da senzatia de buze uscate. Pentru a echilibra ph-ul apei sunt nevoit sa o combina cu apa minerala la PET. Vreau sa imi instalez acasa un sistem asemanator insa sunt sceptic in privinta filtrarii apei. Cum se comporta aceste filtre la tine, ai sesizat senzatia de apa nehidratanta, ai facut un test pentru ph-ul apei? Multumesc!

  7. Salut ,George

    Mi-am cumparat si eu un filtru dinasta, dar inainte sa beau trebuie sa las apa sa curga circa 3 min si apoi sa beau, altfel are un gust ciudat…de plastic , de filtre ceva, e asa mai amar…asa e si la tine ? ai idee de ce ar fi asa ?
    Mersi, zi faina !

  8. Salut! Din reactiile tale am vazut ca nu ti-ai pus acasa aceast filtru fiindca erai constient ca e doar o gluma buna pt. cei care pun botu. Connoisseur-ii (si banuiesc ca si tu te incadrezi in categoria asta) ar fi cumparat o solutie profesionala de filtrare prin osmoza inversa in min. 5 trepte si cu preturi plecand de la 150 de euro! N-ai cum sa filtrezi toate microorganismele daca ai un filtru de 10 microni cum spunea cel din prezentarea ta. Iti dau un exemplu: faimoasa bacterie E-Coli are dimensiuni sub 2 microni! Nu mai zic de virusi sau metale grele care au dimensiuni nanometrice. De aceea ai nevoie de un filtru osmotic care filtreaza apa pana la dimensiunea de 1 angstrom!! In plus, daca vrei ca apa sa fie si bazica, si asta ca sa compensezi din alimentatia preponderent (~80%) acida ce creeaza climatul specific majoritatii bolilor, atunci pui o treapta suplimentara de ridicare a ph-ului … Daca vrei sa remineralizezi apa cu oligomineralele esentiale organismului care au fost oprite de filtrul osmotic: iti pui o treapta de remineralizare … vrei si o apa structurata: pui o treapta de restructurare a apei … vrei sa fie apa si decontaminata dupa ce iese din vasul tampon in care se colecteaza apa filtrata inainte sa o bei: iti cumperi si o lampa de UV … si daca te dau banii afara din casa (>1000 euro) iti cumperi si un electrolizor care iti face apa ionizata sau apa „vie” cum spun unii si esti ferit de toate bolile secolului … de ce? pt. ca se obtine o apa cu proprietati antioxidante (nu vreau sa te bag in ceata cu termeni de genul ioni hidroxil si potential redox) … daca vrei amanunte stabilim o intalnire si te voi edifica cu mare drag in toate aceste aspecte. Cordial, Chris

  9. Salut George, pot sa confirm faptul ca o sa ai mătreața de la apa dura, am problema asta de cand m-am mutat intr-o alta zona (din UK). Iar legat de faza cu apa gratuită in cârciumi, in UK se aplica.

  10. Din punctul meu de vedere ar trebui sa se faca o campanie nationala de promovare a folosirii filtrelor individuale de apartament, nu pentru favorizarea vanzarii ci pentru sanatatea populatiei. Majoritatea companiilor de apa din orasele si comunele tarii, furnizeaza apa potabila, dar care nu prea e potabila…Probele de apa sunt manipulate doar pentru a nu li se suspenda autorizatiile de functionare si distributie. Intre timp, persoanele care nu-si permit sa cumpere apa plata imbuteliata, consuma apa infestata de la robinet si ajung sa se imbolnaveasca de giardiaza si multe alte boli…

  11. Filtrul se montează pe circuitul de apa rece. Asta e clar. Dar, cum facem iarna, când apa rece nu o poți bea direct de la robinet la cât e de rece?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.