Categorie: GADGET

AM PLĂTIT CU CEASUL! – Fitbit Pay

Dacă vă aduceți aminte am testat plățile cu telefonul acum ceva vreme. La momentul respectiv era o singură bancă ce permitea acest lucru. Acum sunt mai multe, iar Fitbit Pay funcționează cu două dintre ele, Orange Money și Banca Transilvania. Da, Orange are bancă, chiar cu cod IBAN propriu de România.

Cu ce Fitbit-uri merge funcția de plată?

Acum, nu toate dispozitivele Fitbit suportă funcția de Pay. Doar cele mai recente care au și NFC încorporat, adică Ionic, Versa și Charge 3 Special Edition, care apropo arată foarte bine în combinația cu cureaua albă și mă întreb cum a ajuns din nou la Radu la mână înainte ca măcar să îl văd și eu.

OK, cum folosești Fitbit Pay?

Pur și simplu îți adaugi datele cardului Orange Money în aplicație și gata. Poate fi chiar și un card virtual la Orange Money, nu ai nevoie de unul fizic. Confirmarea cardului se face cu un cod pe telefonul pe care este configurată și aplicația Orange Money sau BT Pay. Apropo, Fitbit Pay funcționează momentan doar cu cardurile VISA de la Orange Money și BT.

Din motive de securitate evidente există un PIN în aplicația Fitbit, pe care va trebui să îl introduci odată la 24 de ore sau de fiecare dată când dai ceasul jos de la mână. Dacă îl pierzi sau ți-l fură cineva să nu poată plăti deloc cu el.

În teorie trebuie să ții apăsat pe butonul din stânga de pe dispotiviul Fitbit însă la mine a mers și fără. Pur și simplu am apropiat ceasul de orice POS Contactless și gata, s-a făcut plata. Charge-ul 3 a vibrat scurt și am primit bifa cum că plata s-a efectuat.

Cât de sigur este?

Foarte sigur, mai sigur ca un card bancar. Fitbit folosește o platformă de generare a unor token-uri și nu se transmit nici măcar datele cardului la comerciant. Nici măcar aplicația Fitbit nu le salvează ci acel token este generat tot timpul.

Pot plăti doar cu ceasul?

Desigur, nu ai nevoie de telefon sau cardul fizic. Ieși de exemplu la alergat dimineața și nu vrei să cari nimic cu tine, doar ceasul. E suficient să îți cumperi ce vrei tu de la magazin.

Dacă totuși rătăcești ceasul sau îți este furat, poți închide din aplicație metoda de plată și gata. Oricum nu îl poate folosi nimeni fără introducerea PIN-ului după ce ți l-ai dat jos de la mână.