Categorie: General

AM FOST LA NEW YORK, ȘI NU MIROASE BINE..

Am fost la New York, și nu miroase prea bine. Nici la propriu, pe străzi, nici la figurat în cadrul Summit-ului UN Climate Change de pe 23 septembrie 2019. Toți cei prezenți acolo sunt de acord că trebuie să facă mai mult în această direcție, să ia măsuri mai drastice și să treacă pe energie regenerabilă, curată, verde, însă acesta este doar începutul acestor discuții.

Pe mine m-a frapat că într-un oraș ca New York, cu o populație de aproape 20 de milioane de oameni, camioanele fabricate acum 30 de ani încă sunt la putere. Autobuzele și mașinile nu sunt mai prejos. E drept, New York este o metropolă gigantică unde diferențele sociale sunt imense, și marea majoritate a oamenilor nu își permit o mașină nouă, și totuși, mirosul de petrol este peste tot, mai ales în centrul orașului.

New York este mai gălăgios decât orice alt oraș în care ai fost sau vei merge vreodată, cu excepția piețelor din Turcia, însă nu despre poluarea fonică vorbim astăzi.

Scopul vizitei mele a fost participarea la evenimentul celor de la Enel, #FocusOn, la care am fost și anul trecut. Este fascinant să vezi cum, o companie al cărei singur business este vânzarea de energie electrică, este preocupată de energia curată. Pe de altă parte, energia regenerabilă a ajuns să fie de multe ori mai ieftină decât cea obținută prin metode clasice, a se citi ”pipi de dinozaur”. Și acesta este un motiv de interes, desigur.

Avenimentul #EnelFocusOn este mai jos și te sfătuiesc să îți faci puțin timp să îl urmărești, sau să îl asculți în fundal. Sunt multe lucruri interesante pe care le poți afla de aici. Poți să intri și la ei pe site pentru mai multe informații despre schimbările pe terment lung la capitolul energie verde, aici : EnelFocusOn.

Aici găsești rapoartele specifice ale Națiunilor Unite, cele în baza cărora au fost purtate discuțiile la Summit-ul Climate Change de la New York: Rapoarte UN Climate Change