Să donezi nu înseamnă doar să daci ceva ce tu nu ai nevoie unuia care are nevoie. Nu este vorba doar despre ajutorul celor care sunt mai nevoiași decât noi, este și despre noi. Recunoaște, sentimentul pe care îl ai atunci când donezi ceva, este mai presus decât orice, și va rămâne cu tine o perioadă lungă, până când repeți din nou gestul. Deși sună pragmatic și egoist, așa este. Suntem oameni și asta e realitatea, ne permitem să fim puțin egoiști în această privință.
Atunci când mergi să donezi sânge, speri din suflet că gestul ți se va întoarce atunci când vei avea nevoie de el. Iar bucuria cea mai mare pe care o faci în acel moment este să susții viața cuiva care are nevoie în acel moment. Nu te duci pentru bonurile de masă sau pentru gratuitatea la transport, ori pentru ziua liberă de la serviciu, deși pe unii chiar îi ajută aceste stimulente. Poți să o faci de cinci ori pe an dacă ești bărbat și de vreo patru ori dacă ești femeie. Ai și tu nevoie de sângele tău la fel ca oricine altcineva. În plus, poți descoperi mici greșeli ale geneticii sau boli la care nu te-ai gândit niciodată. Sângele tău este mai bine testat și verificat ca orice set de analize ți-ai putea comanda la cel mai bun spital privat.
Te-am convins? Sau măcar te-am motivat cât de cât? Dacă da, atunci ce mai aștepți? Mergi și donează pentru că n-avem sânge!