Am ceva să îți spun – #electrovlog

Mulți dintre voi ați ajuns la mine pe blog pentru mașini, și vă apreciez enorm pe cei care ați și rămas pentru gadget-uri și telefoane. E timpul să reînviem acest segment, tot pe partea de mașini, pentru că viitorul este electric. Hai să îl numim… #ELECTROVLOG! Nu știu încă cât de des va fi, însă vedem asta în viitorul apropiat.

Astăzi, primul episod cu Jaguar I-Pace, primul model electric de serie de la ei, o mașină care m-a impresionat doar din specificații. Și din imagini, și din filmări. Așteptam de mult un concurent pentru Tesla Model X, deși este puțin mai mic și mai cuminte decât aceasta. Apreciez Tesla, este un pionier, însă știu și eu că parcă oferă prea puțin la nivel de confort și chiar și design, pentru prețul pe care trebuie să îl plătești pentru ea. Mai puțin Model X, care oricum dacă îl vrei cât de cât dotat, pornește lejer de la 55.000 de dolari.

Și dacă tot vorbim de preț, I-Pace se vehiculează că ar fi undeva la 82.000 de euro. Pentru această sumă primești un SUV ce transportă confortabil patru persoane, are un protbagaj extrem de generos, foarte multă tehnologie la interior și o autonomie de până la 480 Km și numai puțin de 400 cai putere. Și asta nu e tot, dacă ai acces la o priză de 100 KW îl poți încărca până la 80% în doar 40 de minute. Ei, asta da, abia aștept să îl primim și nou la test.

Are garanție 8 ani sau 160.000 de kilometri. Mai mult decât la o mașină obișnuită. Jaguar estimează că bateriile vor pierde aproximativ 30% din capacitate în cei opt ani dar asta este perfect normal. Vei avea așadar vreo 350 Km autonomie după 8 ani. 

Single pedal driving este o chestie comună la mașinile electrice, care nu este posibilă la toate modelele din segment. Ce înseamnă? poți să conduci doar din pedala de accelerație, pentru că regenerarea energiei pierdute în mod normal la frânare este atât de puternică încât nu ești nevoit să apeși frâna ca să încetinești când te îndrepți spre semafor. Desigur, ai în continuare pedală de frână, pentru când vrei să încetinești și mai mult, dar și pentru situațiile de urgență.

Sistemul multimedia se numește Touch Pro Duo. Nu au renunțat la butoane, cum au făcut cei de la Tesla, deci poți să reglezi temperatura la climatizare fără să cauți butonul și te bucuri și de animații frumoase atunci când ai timp să te uiți și la ecranul de la sistemul de climatizare. În afară de butonul pentru avarii, I-Pace mai are buton de pornit/oprit și buton rotativ pentru volum și pentru oprirea sistemului audio fără să-ți fure privirea de la drum. Nice! Sistemul infotainment este separat de sistemul de climatizare, iar consola centrală are mai multe butoane convenționale pentru funcțiile uzuale

Varianta de bază are faruri cu LED, sistem audio Meridian și jante de 18 inch, printre altele. Vor exista 4 variante de echipare: S, SE, HSE și First Edition, deși nu știm încă cu ce diferă între ele, până nu le vedem.

Ah, și merge să o conectezi la Amazon Alexa și să controlezi anumite funcții prin smartphone. De exemplu, poți să vezi cât mai ai până termină de încărcat și poți activa funcția de pre-conditioning, adică să te asiguri că vor fi, de exemplu, 22 de grade celsius în mașină la ora la care vei pleca la drum, fără să pierzi din curentul stocat în baterie.

Jaguar I-Pace va fi asamblat în Graz, Austria, aproape de noi, iar primele livrări vor avea loc în ultimul sfert al lui 2018. Abia aștept.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

  1. Vroiam sa te intreb acest lucru!In primul rand:Salut!Am o intrebare!La ce ora faci liveul cu extragerea concursului de la samsung s9(+)?Ca eu sunt plecat de la 7 pana la 13 !

  2. Salut! George! Mi.as dori mult acest telefon pentru ca nu pot sa îmi permit un S9+ sau un S9, și sunt abonat de vreo trei ani și nu am câștigat nici un concurs de al tau.Aveți tot respectul meu.

  3. Salut Te rog daca poti sa faci si cu logan, sunt ceva firme care le transforma, ca cei de la Dacia vad ca nu au nici un gand. Poate vad si ai nostrii pentru programul rabla ca romanii sunt saraci nu au bani de TESLE, cel putin ar fi bune de distributie, taxi . Tot respectul pentru casa , o zi buna.

  4. Sugestie de articol : Programul Casa Verde , statul acorda bani catre persoane fizice pentru panouri solare si pompe de caldura , stiu ca nu sunt suficienti banii alocati , dar cred ca este un pas inainte.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.