Acum pot controla toată #casabuhnici de pe telefon!

Gata, am și aplicație pentru #casabuhnici și asta cu ajutorul prietenilor noștri de la Gewiss. Practic pot controla de pe telefon aproape tot. De la încălzire, răcire, jaluzele exterioare, ferestre automate și desigur iluminarea din toată casa. Nu, din păcate nu este publică deși știu că v-ar plăcea să vă jucați cu luminile din casă. Ori să îmi faceți dormitorul mai cald decât trebuie.

Pot să spun acum că tot efortul de a configura un sistem de tip KNX a meritat. Pe scurt, fiecare priză, întrerupător, bec, fereastră automată, termostat și rulou de exterior are o conexiune separată în tabloul electric. Acolo există o interfață dedicată de la Gewiss care este conectată într-un mod foarte sigur la internet și pe care o pot comanda eu din intermediul aplicației. Merge și prin 4G, deci pot efectua orice comandă vreau și din vacanță, iar asta este un lucru cel puțin util. Mai uit de exemplu să cobor rulourile exterioare când plec de acasă, și pentru a evita supraîncălzirea casei o voi face de pe telefon.

Inteligența artificială nu se oprește însă aici. Pot de exemplu să construiesc o serie de scenarii, și în momentul în care mă duc la culcare, #casabuhnici va ști că trebuie să încuie ușa, să tragă rulourile, să coboare temperatura la un nivel confortabil și să stingă luminile din hol, bucătărie și birou. Mai am și senzori de luminozitate care fac acest lucru, și mai este desigur conectată și la stația meteo despre care am vorbit aici.

Asta ca să știe singură când trebuie să controleze luminile sau temperatura, în funcție de cât de cald sau de frig este afară. Eu personal abia aștept să construiesc o serie de scenarii și să revin cu un clip pe această temă. Urmărește clipul de mai jos, unde îți arăt în detaliu cum funcționează și cât de sigură este.

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

 1. Salut, ti-am trimis un mesaj pe facebook, dar nu ai binevoit sa raspunzi : repet mesajul : Salut, prezinti tot felul de gadgeturi, printre care si telefoane. Abia astept o prezentare CAT S60, care chiar bate in multe privinte telefoanele prezentate pana acum.

  O zi buna, Radu.

 2. Salut, felicitări pentru tot ce ai realizat cu #casabuhnici.
  Ai idee când o sa fie disponibil Fitbit Pay și la noi in țara?
  Suntem o comunitate mare aici pe YouTube, poate deschizi și un topic pe Fitbit Community unde sa intram și noi sa dam un like și un comment in legătura cu Fitbit Pay și poate grăbim puțin lucrurile. Plus ca ar trebui sa fie activ și in România având in vedere ca cei de la Fitbit au centru de dezvoltare și la noi.
  Poate așa ar trebui făcut și cu Apple Pay,Samsung Pay și multe alte servicii care in străinătate sunt disponibile de ani de zile.

  Mulțumesc, numai bine!

 3. Prețurile sunt foarte exagerate în România,în comparație cu salariile din ţară. Am fost în vizită,în ianuarie şi februarie, în anul 2014, pe o perioadă de șapte săptămâni.Am fost uimit să nu mai recunosc Bucureştiul din ani 80,blocurile au îmbătrânit,pe colțurile de stradă, nu mai vezi indicatoarele,aglomerație,etc. Î-mi place casa ta şi felul tău de a explica în detali,nu ar fi rău să ai un bazin cu pești decorativi, stil japonez,chinezesc,lângă panourile solare.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.