Aceștia sunt finaliștii Chivas Venture!

Vă povesteam acum două luni în articolul de pe blog despre proiectul Chivas Venture. Îți povesteam acolo cum căutăm antreprenori cu impact social și organizăm o competiție pentru a îi răsplăti pe cei mai buni. S-au înscris mulți, și toți au respectat regula de bază a proiectului, aceea de a îmbunătăți viața celor care îl folosesc. Adică să nu fie doar pentru bani, înțelegi ce îți spun. Banii ajută dar sunt numai “benzină”.

Am ales finaliștii

Finaliștii sunt cinci la număr, toți buni, cu proiecte cu un impact social ridicat, și care își doresc cu adevărat să schimbe lumea în care trăim. Majoritatea chiar își doresc să îmbunătățească elemente din sistemul medical, dovadă că în viitor vom putea ajunge să trăim și mai mult.

TARABA VIRTUALĂ este exact după cum spune și numele, o aplicație mobilă care conectează cumpărătorii cu producătorii locali. Aceștia din urmă vor putea defini propriile reguli de comerț și există o simplitate și o flexibilitate ridicată de a comanda și de a primi comenzi. Astfel se câștigă prin rutarea optimă a comenzilor în ziua livrării.

THATS oferă nevăzătorilor acces la studiu individual. Un nevăzător știe cum arată doar obiectele pe care le poate atinge. La clasă, profesorul nu îi poate acorda atenția necesară, iar mama lui și-ar dori ca acesta să meargă singur la întâlniri cu prietenii. După absolvire, îl așteaptă meserii de maseur, acordor de pian sau ajutor social (în 98% din cazuri). Vizualizarea informației este problema pe care THATS își dorește să o rezolve.

AXOSUITS propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară a membrelor inferioare să se deplaseze altfel decât în fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant generează o listă lungă de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin folosirea unei soluții ca Axosuits.

RISE este un dispozitiv IoT care detectează și trimite alerte în cazul accidentelor moto. Adică este conectat în permanență la internet și trimite în timp real informații critice despre locația și profilul medical al motociclistului în cazul unui accident. RISE veghează și asupra motocicletei si funcționează ca o alarmă inteligentă care trimite notificări atunci când aceasta este mișcată.

eCUORE propune tehnologia cardiovasculară a viitorului, compusă dintr-un tricou, senzori și un dispozitiv foarte mic care preia impulsul electric de la inimă și îl trimite în cloud. Adică înlocuiește acel ”holter” mare și enervant pe care ți-l pune doctorul să îți monitorizeze ritmul cardiac. Algoritmii fac analiza în timp real și au capabilitatea să apeleze serviciile de urgență. Tehnologia este foarte ușor de utilizat, ajutând medicii să monitorizeze și să diagnosticheze pacienții de la distanță.

Ce se întâmplă mai departe?

Toți cei 5 finaliști selectați în urma pitch-ului vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas Venture. Antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigătorul fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală. În joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală.

După încheierea etapei locale, pe 11 ianuarie 2018, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada 26 martie – 24 mai 2018, alături de alți 28 de participanți din țări de pe 5 continente.

Așadar, să le urăm succes celor care își doresc să schimbe lumea.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Prima idee imi place foarte mult. Mi-ar placea sa aiba o posibilitate de „troc”( Spre exemplu eu produc dulceata de ardei iute si vreau sa schimb un borcan pe 2-3 kg de mere pe care eu nu le produc).

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.