5 CAMERE PE NOKIA 9 PUREVIEW – PRIM CONTACT

Acesta este telefonul cu 5 camere foto. Doar pe partea din spate. Nokia revine la MWC 2019 cu o nouă tentativă de a atrage atenția celor pasionați de fotografie cu telefonul mobil. Și bine fac, pentru că mai toți facem fotografii și filmăm cu telefonul mobil. Apropo, te provoc să găsești clipurile filmate cu telefonul de la mine de pe canal. Sunt câteva, dar cu lumină bună și dacă nu te miști prea mult aproape că nu îți dai seama.

Gândirea celor de la Nokia a fost următoarea: toate camerele sunt la fel ca rezoluție și optică iar software-ul este cel care face diferența. Avem trei camere alb-negru, pentru că fără filtrele de culoare poți obține un detaliu mai bun. Apoi două camere RGB, tot de 12 megapixeli, și un senzor laser de tip telemetru care măsoară distanțele și identifică toate planurile din fotografie. Acesta ajută de asemenea și la focalizarea mai bună în lumină foarte slabă.

Singurul mod în care nu funcționează toate camerele împreună este cel monocrom. În rest, pentru orice fel de fotografie telefonul folosește toate cele cinci camere și senzorul laser. Apoi software-ul își face treaba și suprapune fotografiile pentru un HDR reușit, sau le combină pentru a obține o rezoluție mult mai mare. Undeva la 240 de Megapixeli se spune, deși nu am văzut această opțiune în meniu. Nu este nici acesta un produs finit și am reușit să îi blochez camera de câteva ori.

Iar cu procesarea nu e de glumă. Deși va avea la bord un procesor de generație nouă, software-ul mai are nevoie de câteva șuruburi strânse pe acolo. Procesarea durează chiar mai bine de 10 secunde pentru fiecare fotografie făcută. Poți totuși să le salvezi în format RAW și să le editezi pe PC, deși nu este singurul telefon care face acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.