Categorie: GADGET

4k mai tare ca la cinema! [REVIEW]

Pe numele lui complet, Panasonic 65 FZ950, acesta este televizorul cu cea mai bună imagine pe care am văzut-o până acum la noi în studio. Desigur, este 4K și este OLED. Dacă mă urmărești de ceva vreme probabil știi că mai toate panourile bune de OLED provin de la un singur producător care vinde la toată lumea. Dar ce este spectaculos la acest televizor este modul cum acel panou a fost reglat de către specialiști. Și nu oricare, cei de la Hollywood, ca să îl poată folosi și ei pe post de monitor de control. Având în vedere că un monitor profesional pentru asta poate ajunge la același preț, și este chiar mai mic, îi înțeleg. Și eu aș face la fel.

Chiar, oare trebuie neapărat să plece de la noi din studio? Și noi facem filme 4K.

Un alt element pe care îl aduce în plus, și despre care vorbesc tot timpul în review-urile de televizoare este sunetul. Aici chiar este bun, spre foarte bun. Soundbar-ul masiv care vine cu televizorul are nu mai puțin de 12 difuzoare la interior, pentru toate cele trei game de frecvență. Și da, se aude tare și bine. Desigur, nici un soundbar nu se aude așa cum trebuie fără un subwoofer. De aceea, și aici îți recomand să îți cumperi unul.

Conectica este ceea ce trebuie. Poți lega un video din anii 90 și chiar și cele mai noi console sau sisteme capabile de semnal 4K HDR. A, HDR, un alt aspect la care stă din nou foarte bine. Luminozitatea lui este atât de mare încât cred că ar putea fi folosit cu succes și la exterior.

Dar nu este ieftin. 20.000 de lei nu este de ici de colo, și din acest motiv suntem și atât de extaziați de imaginea și de sunetul lui. Dacă ți-l permiți, da, merită.