2.500 pentru fiecare rablă… în Germania

Aţi auzit că în Germania statul dă 2.500 de euro pentru fiecare rablă casată. Pentru că am tot primit întrebări vă ofer un link către un articol bine documentat. Mi se pare o idee excelentă, mult mai utilă decât soluţia de a sprijini direct industria. În Statele Unite se vorbea despre ajutoare de 7 miliarde de dolari, care sigur s-ar risipi în maşina de tocat bani de la Detroit.

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

  1. la ei cel mai ieftin logan e 7400, daca scot din buzunar doar 5000 pt o masina bunicica zic eu,3 ani garantie etc…super afacere pt ei o vand peste 3 ani cu 2-3000 euro …..ce viata la ei,pierd ff putini bani.

  2. Mda…numai ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa (sau invers). Neamtul vrea o masina cu care sa mearga zeci si sute de mii de km fara sa stea in fiecare saptamana la reprezentanta pt reparatii…chiar daca reparatia e pe gratis masina fiind in garantie…in germania timpul inseamna bani !!!
    Intr-adevar sunt multi interesati de legea noua insa se intereseaza mai mult de masini care au un nume…polo ,lupo ,corsa ,chiar si fiat si peugeot…dacia mai putin deocamdata ,dar vom vedea ce se intampla…legea abia a fost pusa in aplicare.

  3. Atentie : Nemtii ofera prima de casare numai proprietarilor care au masina pe numele lor sau al firmei de cel putin 12 luni anterior si cel puin 9 ani vechime … Prin acest program se spera sa fie casate aprox. 0.7% adica 150.000 unitati din parcul de peste 22 mil unitati. Nu intra in discutie autovehicolele mai mari de 3,5 tone. Masina trebuie sa aiba TUV (Verificare tehnica) valabil si sa fie inmatriculata cind se ofera spre casare … Asadar nu se poate casa un Schrott , abandonat pe te miri unde … numai masina circulabila !
    Se acorda o prima de casare numai pt o singura masina de proprietar sau de firma , indiferent de cit de multe dispune acesta (aceasta). Programul se deruleaza tot anul acesta , dar se pare ca spre sfirsitul lunii Februarie se vor termina banii alocati .
    Cel mai interesant lucru este insa ca , nemtii nu conditioneaza predarea unei masini vechi in favoarea cumpararii uneia noi … Ei ofera 2500 Euro bani lichizi pentru casarea masinii vechi . Daca proaspatul „inavutit” doreste sa-si cumprere sau nu o alta masina folosindu-se de prima de casare e strict problema lui .

    Asa ca frati Romani , nu va mai lamentati ca nu va mai raman masini de cumparat de la nemti …

    Bani s-aveti , pentru masini si pentru taxe , ca Germania e plina de masini !
    Stima

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.