Categorii: Editorial, General

10 fracturi pentru România!

Talentul a fost la un pas să îşi rupă gâtul în Bucureşti. A scăpat “finuţ” cu umărul rupt în patru puncte. Vorbim despre violonistul Şerban Lupu, artist român veritabil. Mai degrabă artist pentru că s-a stabilit de 35 de ani într-o ţară (ceva mai) civilizată, Statele Unite ale Americii.

serban_lupu3.JPG

Este profesor de vioară la Universitatea Illinois şi săptămâna asta venise la Bucureşti ca să fie solist al Filarmonicii în cadrul unei serii de concerte la Ateneul Român. S-a împiedicat pe drum spre spectacol, sâmbătă seara pe la şapte la 20 de paşi număraţi de intrarea artiştilor la Ateneu. Omul, concentrat la partitura dificilă pe care urma să o interpreteze, nu a observat în întuneric pe trotuar un cablu de înaltă tensiune gros cât mâna care traversează perpendicular trotuarele şi strada şi s-a împiedicat. S-a lăsat pe umăr ca să îşi protejeze instrumentul – o vioară Galliano veche de 250 de ani. Nici urmă de vreun marcaj sau vreo urmă de bun simţ.

serban_lupu2.JPG

Dă-i încolo pe fraieri. Să se uite pe unde merg. Ce, ei nu ştiu că avem nevoie de curent la “Zece pentru România”? Bine că ceremonia (dealtfel profund inutilă şi despre care nu am auzit pe cineva să zică de bine sau rău) s-a desfăşurat cu toate reflectoarele. Poate scoateţi totuşi luni cablul. Ştim că sâmbătă şi duminică nu sunt zile lucrătoare peste tot. Noroc că sunt la spital. Mai mulţi oameni, printre care şi Şerban Lupu, au ajuns la Urgenţe cu fracturi din cauza capcanei. Zona aflată la 100 de metri de Universitate pare blestemată. Acum zece zile alt nevinovat a plătit acolo -> Cine ne sapă gropile, să cadă în ele!

masina_in_groapa_2.JPG