Categorie: GADGET

10 ANI DE SAMSUNG GALAXY S!

Astăzi avem pe masă toate telefoanele din seria S de la Samsung. Toate mai puțin cel care urmează să fie lansat în câteva zile. Hai să vedem cum au evoluat în timp, de la 4 inci la peste 6 inci în diagonală, de la rezoluții VGA la peste FullHD și chiar mai mult.  De la Android 2.0 la Android 9. Apropo, Android 2 nici măcar nu mai are acces în Google Play, sau Play Store, sau Market cum îi spunea pe atunci. Procesorul a ajuns de la 1 GHz cu un singur nucleu la 8 nuclee, patru din ele cu o frecvență de peste 2.5 GHz. Bateria, de la 1500 mAh a ajuns la 3500+ și vrem și mai mult. Pardon, avem nevoie de mai mult pentru o zi întreagă de lucru!

Așadar, acestea sunt toate Galaxy S-urile care ne-au trecut prin mână timp de aproape 10 ani. Din 2010 până acum sunt sigur că și voi ați avut unul pe care l-ați folosit mai mult timp și de care vă aduceți aminte cu drag. Eu personal sunt atașat de S2, a fost primul pe care l-am butonat mai multă vreme, deși nu a ajuns pe blog la vremea aceea. Am scris însă mult despre Galaxy S3, dacă ești mai nostalgic poți vedea aici toate articolele.

Galaxy S3 și S4 au fost apropo cele mai populare smartphone-uri chiar și la 2 ani după lansarea lor, iar S5 a început să schimbe paradgima aducând rezistența la apă, la vremea aceea pe un telefon cu baterie detașabilă. Garnituri, capace, complicat, dar așa era în 2014. Galaxy S6, S7 au fost cele care au definit linia de desgin cu margini rotunjite ale ecranului sau capacului spate, iar Galaxy S8 și S9 au păstrat același design dar au introdus ecranul cu raport 18:9 pe care îl îndrăgim atât de mult acum.

În concluzie, trecutul e frumos, nostalgic, dar aștept cu nerăbdare să văd ce ne oferă viitorul cu noul Samsung Galaxy S10. Stați pe aproape, vom avea video cu el direct de la lansare.