10 ANI DE SAMSUNG GALAXY S!

Astăzi avem pe masă toate telefoanele din seria S de la Samsung. Toate mai puțin cel care urmează să fie lansat în câteva zile. Hai să vedem cum au evoluat în timp, de la 4 inci la peste 6 inci în diagonală, de la rezoluții VGA la peste FullHD și chiar mai mult.  De la Android 2.0 la Android 9. Apropo, Android 2 nici măcar nu mai are acces în Google Play, sau Play Store, sau Market cum îi spunea pe atunci. Procesorul a ajuns de la 1 GHz cu un singur nucleu la 8 nuclee, patru din ele cu o frecvență de peste 2.5 GHz. Bateria, de la 1500 mAh a ajuns la 3500+ și vrem și mai mult. Pardon, avem nevoie de mai mult pentru o zi întreagă de lucru!

Așadar, acestea sunt toate Galaxy S-urile care ne-au trecut prin mână timp de aproape 10 ani. Din 2010 până acum sunt sigur că și voi ați avut unul pe care l-ați folosit mai mult timp și de care vă aduceți aminte cu drag. Eu personal sunt atașat de S2, a fost primul pe care l-am butonat mai multă vreme, deși nu a ajuns pe blog la vremea aceea. Am scris însă mult despre Galaxy S3, dacă ești mai nostalgic poți vedea aici toate articolele.

Galaxy S3 și S4 au fost apropo cele mai populare smartphone-uri chiar și la 2 ani după lansarea lor, iar S5 a început să schimbe paradgima aducând rezistența la apă, la vremea aceea pe un telefon cu baterie detașabilă. Garnituri, capace, complicat, dar așa era în 2014. Galaxy S6, S7 au fost cele care au definit linia de desgin cu margini rotunjite ale ecranului sau capacului spate, iar Galaxy S8 și S9 au păstrat același design dar au introdus ecranul cu raport 18:9 pe care îl îndrăgim atât de mult acum.

În concluzie, trecutul e frumos, nostalgic, dar aștept cu nerăbdare să văd ce ne oferă viitorul cu noul Samsung Galaxy S10. Stați pe aproape, vom avea video cu el direct de la lansare.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

 1. Salut.
  Am folosit 3 modele Samsung din generatia smartphone : S2 , S4 mini , S4 si S7.
  Ca si utilizare , cu toate mi-am facut treaba, au fost modele reusite. Intr-adevar saltul la S4 a fost wow. Zbarnaia acel telefon , se misca mai bine decat multe laptop-uri , ca design este ok . Ca si minusuri la S4 , cel mai mare a fost Android-ul , in rest tin minte ca facusem un test de viteza la internet cu S4 mini , de abia aparuse 4G , si aveam vreo 40-50 de mb download in Orange , si dupa atatea noi generatii si ani , astazi de abia daca am 10 mb download in Digi ( dar raportul la pret /abonament lunar este „fair”).
  Si de 3 ani folosesc un S7 , si da , cand ii dau husa de silicon jos , arata ca nou. Pe fata nu i-am pus nimic pt protectie si are 1 singura zgarietura pe ecran dar foarte fina , adica trebuie sa te uiti atent sa o vezi. In rest este the best. Ca si marime imi place , este comfortabil , mult apreciatele ecrane Samsung arata foarte bine . Procesorul si memoria este peste multe telefoane din piata si dupa 3 ani de la lansare. Pacat ca nu o sa mai fie upgradat la Android , desi cred ca tehnic telefonul nu ar avea probleme. Camera ok .Momentan nu-mi trebuie altceva.

 2. O remarca domnule Buhnici,la vlogul cu cei 10 ani de Samsung S…primul telefon cu mufa usb C nu a fost S8 …eu am avut pe Samsung A5 2017…dar nu sunt 100% sigur si acesta a fost primul

 3. am folosit s4 pana acum cateva luni. si acum imi lipseste senz de temp, notif led….excelent telefon
  am trecut la V30 pt ca S8/9 e prea ingust iar varianta „+” e prea mare

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.