🌞🌞🌞 Acum încarc Tesla doar de la Soare! 🌞🌞🌞

Soarele este cel mai bun prieten al nostru și mai ales al unei mașini electrice. Dar ce faci atunci când ai panouri fotovoltaice și ai venit seara acasă să pui mașina la încărcat. Dacă ai urmărit proiectul #casabuhnici atunci știi că bateriile mele nu sunt pentru a asigura un backup de lungă durată ci pentru căderi de tensiune și alte probleme mai scurte. Dacă bag mașina la încărcat seara voi consuma curent din rețea, adică din acela scump. Pentru a evita acest lucru e nevoie de o priză deșteaptă care trebuie să știe consumul casei mele și să îmi dea curent la mașină doar atunci când sunt pe plus. Asta dacă nu îi spun eu altfel. Stai liniștit, m-am asigurat că nu rămân fără curent chiar și atunci când mă grăbesc să plec și e seară.

Cei care m-au ajutat sunt desigur Lucian și prietenii noștri de la Victron și acest clip este de fapt continuarea clipului de pe munte în care vă spuneam că urmează să instalez și eu o astfel de stație acasă. Surpriza este că acestă stație inteligentă, o veți putea găsi în curând la același preț cu una simplă, fără inteligență și conectivitate Wireless. În curând. Situația actuală le-a întârziat puțin planurile celor de la Victron.

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

  1. Bună, aș fi tare curios cam ce factură de curent vă vine pe lună ținând cont de numărul mare de automatizări si produse electrice. Dacă nu este confidențial. Stimă.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.