Țeapă în numele băncii. Azi Raiffeisen!

Sper că pentru cei mai mulți dintre voi ce vă arăt acum este deja plictisitor. Adică nu puteți fi păcăliți de niște „șuți” cibernetici absolut lamentabili, care, în loc să își caute ceva de lucru, preferă să facă hemoroizi, cocoașă și cataractă în fața calculatorului bombardând toate adresele de email pe care pun mâna cu mesaje mincinoase în numele băncilor. Luați spre exemplu acest email absolut credibil din punct de vedere al aspectului.

teapa-raiff

Celor care nu ar fi putut fi păcăliți le mulțumesc pentru atenție și le urez spor la treabă, restul mai rămâneți două minute să vă explic cum se face furăciunea.

Deși mesajul are sigla băncii – de data asta este Raiffeisen, însă am primit mesaje asemănătoare chiar și cu sigla BRD deși nu am conturi de online banking la nici una din cele două – iar la expeditor apare adresa antifrauda@raiffeisenonline.ro, mesajul nu a plecat de la bancă. Dacă vă uitați în codul mesajului veți observa că a plecat de pe un server din străinătate. De această dată este vorba de un server cu adresa ”smtp-out04.msg.oleane.net”, adică cel mai probabil de pe o cartelă Orange cu acces internet din Franța. Bine, bine! Însă care e țeapa? Mă vei întreba pentru că tot mesajul este moralizator și bine intenționat. Păi tentativele de acces fraudulos la conturile tale despre care scrie aici sunt false și sunt menționate ca să te convingă să intri urgent în conturi să verifici dacă îți lipsesc bani tocmai din mesajul de email, căci pe rândul următor scrie:

Pentru a va reactiva contul, va rugam sa accesati:  Raiffeisen Online

Și aici e cheia. Link-ul scris în mesaj, care ar trebui să te ducă la Raiffeisen Online este fals. Te va duce pe o clonă a site-ului instalată de „șuți” pe un server obscur din străinătate. De data aceasta pe „members.northrock.bm/~john/index.htm” adică pe serverul unei firme de servicii internet din Insulele Bermude.

Concluzia. Nu intra pe pagini servite prin email de nici un fel. Ai grijă de banii tăi, mai ales într-o perioadă când atacurile informatice de genul acesta sunt parcă de zece ori mai multe decât de obicei.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

16 Comments

  1. hah ma bucur ca am gasit raspunsul la intrebarea mea…chiar astazi am primit un email de genul asta si nu stiam ce sa fac…asa ca am inceput sa caut acel domeniu ip…si am dat de voi sincer ma bucur ca nu am accesat siteul :).multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.