Categorie: Editorial

«Să “mănâncă” şi gura lui!»

Lucrările de amenajare a tribunelor pentru Bucharest City Challenge 2008 sunt blocate de ieri. Nu sunt de vină muncitorii nemţi şi austrieci care bâzâie pe şantier, ci un birocrat de-al nostru. Hartmut Beyer, organizatorul Bucahrest Ring, spune că un oficial de rand înalt din administraţia Palatului Parlamentului le-a interzis subit muncitorilor să mai intre pe peluza instituţiei, unde ar fi trebuit să asambleze 5.000 de locuri în tribune, în condiţiile în care toate spaţiile necesare organizatorilor au fost stabilite şi aprobate de mult.

Motivul, unul absolut românesc. Oficialul român a cerut nu mai puţin de 100 de aprobări speciale pentru parcare în interiorul zonei circuitului şi 50 de invitaţii în lojele VIP – adică lângă Băsescu, Tăriceanu, Ţiriac şi alţi peste 4.000 de şmecheri. Şi nu le-a cerut pentru demnitarii de pe la Parlament, pentru că toată “crema” a fost deja invitată. Omuleţul nostru a prins un locşor la ciolan şi acum prinde cu dinţii. A cerut biletele pentru el şi gaşca lui, că doar gura lui nu are voie să mănâncă?

Azi de dimineaţă, la peste 24 de ore de la începerea scandalului mocnit, echipa Bucharest RING nu intrase încă pe peluza Casei Poporului.