Categorie: #casabuhnici

LIVE Blog – Testul de etanșeitate

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pe scurt, scoatem și băgăm aer în casă și măsurăm cu senzori atât pe exterior cât și la interior. Scopul este acela de a vedea dacă toate intrările și ieșirile pentru țevi sunt etanșe, dacă băieții au montat corect toate ferestrele și cel mai important dacă avem scăpări de aer pe la ferestre, uși, găurile de instalații și electrice. Nu vrem așa ceva. Cu cât mai puține sunt cu atât casa este mai eficientă, mai ales că răcirea și încălzirea din #casabuhnici sunt bazate pe aer.

Sistemul de testare este destul de simplu și implică exact ce îi spune și numele, blower-door test. Adică se construiește o ușă dintr-un cadru metalic și pânză, ce are la bază un ventilator și niște perechi de senzori, pentru interior și exterior. Exact ce vedeți că se montează în imaginea și în clipul de mai jos unde ne explică Marius Șoflete toată procedura. Este destul de simplă.

Acesta este primul test pentru #casabuhnici. Am vrut să facem unul înainte de montarea tuturor plăcilor de gips-carton și de izolarea lor, pentru a fi siguri că am etanșat corect toate găurile spre exterior și orificiile. Se spune că pentru a obține o valoare de 0.6, suma tuturor găurilor din casă nu trebuie să fie mai mare ca diametrul unui coș de aerisire pentru centrală. Aproximativ. Acesta este coeficientul de etanșeitate și înseamnă 0.22 schimburi de aer pe oră, la o diferență de presiune de 50 de Pascali între interior și exterior.

Gogoașă lucrează intens sub indicațiile lui Marius, ca să izoleze la perfecție ușa de la intrare și geamurile. Acea valoare de 0.6 reprezintă limita superioară pentru a avea o casă pasivă. Am înțeles că la o casă normală, la care nu s-a insistat pe etanșeitate se obțin valori între 2 și 4. Mult!

Mai jos puteți vedea live-ul de la fața locului, în care răspundem tuturor întrebărilor, și desigur rezultatul obținut la primul test. Am obținut 0.22. De trei ori mai bine decât ne-am propus.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.