iLike IT

CES 2013. La ce visez…

Sper că am spart deja ghinioanele că mi-a ajuns din primele două zile. Mi s-a întors răceala, bagajul mi s-a rătăcit, scula de LIVE a întârziat peste măsură iar hotelul îmi dă internet cu porția deși plătesc cu dolari, nu cu lei…

Au trecut așadar zilele de presă și începe azi CES 2013. Până atunci am testat deja zeci de gadget-uri lansate în evenimente dedicate precum keynote-urile NVIDIA, Samsung, Sony sau LG. Ce mi-a plăcut?

Nectar e cel mai important gadget pe care îl așteptam. E o pilă de combustibil (mai mult…)

Categorie: iLike IT

Berlin, să mergem la Berlin!

Acumulator suplimentar pentru telefon: bifat
Roaming: bifat
Schimburi: bifat
Chef de muncă: hai că ne vine din mers.

După o vacanță în care am devenit tatăl fetiței mele, revin pe metereze direct în miezul acțiunii! Mergem la IFA Berlin 2012, capitala tehnologiei între 29 august și 5 septembrie. Urmăriți-mă din 29 agust la iLikeIT în știrile dimineții, poate și la ora 19 dacă ne facem loc printre știrile zilei dar și pe www.stirileprotv.ro unde vom avea o secțiune specială dedicată IFA Berlin. O să postez și pe blog sau pe facebook dacă găsesc o clipă de răgaz. Din experiență, voi dormi însă puțin și voi alerga toată ziua. Ar trebui să fie OK pentru că asta fac de două săptămâni…

iLike IT

VIDEO – primul Samsung Galaxy SIII din România vine de la vodafone

Am promis că primii care aduc noul Samsung Galaxy primesc laude oficiale. Așa că le fac reclamă gratuită celor de la vodafone care au reușit o performanță ”wow” din punct meu de vedere. Au adus la București primul Samsung Galaxy SIII cu trei săptămâni înainte de lansarea oficială globală programată pentru sfârșitul lunii mai. Le mulțumesc pentru ocazia de a testa în tihnă acest device pe care nici măcar Samsung Mobile România nu a reușit să îl procure până azi.

După primele 20 de ore de joacă pe noul Galaxy SIII spun fără teamă că este cel mai avansat smartphone al momentului de pe planetă. Un test rapid, de câteva minute, l-am făcut la iLikeIT și vă invit să îl citiți aici

Mai sunt destule de spus despre acest ultra-smartphone și vă promit un test detaliat cu poze și video în acest weekend. Prima concluzie pe care o pot trage este că va avea succes. L-am arătat unor utilizatori ”înrăiți” de iPhone care au spus ”îl vreau”. Asta e o performanță pentru un android. Dacă mi l-aș lua eu? Nu sunt 100% sigur. Mă lămuresc și vă spun duminică.

O galerie completă de poze oficiale, aici.

Categorie: iLike IT

VIDEO – Apple New iPad (3, HD) în România

După știința mea, primul iPad 3 ajuns în România pe un canal oficial la www.koyos.ro (din piața gri-deschis :)) )

În scurt timp vin detalii și poze.

Prețuri in RON:

Tableta Apple iPad new 16GB WiFi, black 2599

Tableta Apple iPad new 32GB WiFi, black 3099

Tableta Apple iPad new 64GB WiFi, black 3559

Tableta Apple iPad new 16GB WiFi, white 2599

Tableta Apple iPad new 32GB WiFi, white 3099

Tableta Apple iPad new 64GB WiFi, white 3559

Tableta Apple iPad new 16GB WiFi + 4G, black 3299

Tableta Apple iPad new 32GB WiFi + 4G, black 3699

Tableta Apple iPad new 64GB WiFi + 4G, black 4199

Tableta Apple iPad new 16GB WiFi + 4G, white 3299

Tableta Apple iPad new 32GB WiFi + 4G, white 3699

Tableta Apple iPad new 64GB WiFi + 4G, white 4199

iLike IT

MWC 2012 în Barcelona, ziua 2


Doamne, cât de obosit sunt și cât de greu mă dau dus la culcare. Vă scriu cu ultimele resurse de energie. Ziua a doua mi s-a părut și mai spectaculoasă pentru că am trecut de la telefoane și la altceva. Realitate augmentată, wireless display, LTE gaming, health sensors etc. MWC este o experiență care te transpune într-un viitor fantastic după modelul mașinii din filmul ”Înapoi în viitor”. Știi că mașina aceea ar putea să existe și te întrebi doar dacă vei trăi suficient să o vezi funcționând. Pe de altă parte, MWC mă face să înțeleg cât de departe am ajuns dar cât de departe suntem de ce putem face. La cât de conectatți suntem prin tehnologie tot mai trebuie să bătem mii de kilometri, să ne încolonăm la intrări, prânz, taxiuri, metrou ca să dialogăm cu adevărat. Să ne vedem, să ne înțelegem, să ne imaginăm ce putem face împreună. Destulă filosofie. Spor la poze.

iLike IT

WMC 2012, congresul mondial al mobilelor, ziua 1

Prima zi de WMC 2012 a stors deja din sânge toată energia. O zi lungă și plină de evenimente, lansări, experiențe. Cel mai mult m-a bucurat lansarea Ford B-Max la care am participat printre puținele televiziuni din lume și singura din România. Mașina mi-a plăcut mult pentru că e frumoasă, bine dotată și plină de tehnologii. Mi-e teamă însă că va fi tot o prezență exotică pe drumurile românești din cauza prețului și clasei care nu atrage (din păcate) tradițional publicul român.

Duminică seara am asistat la lansarea HTC one, o gamă de telefoane foarte cool și foarte smart. Am crezut că am văzut și cea mai bună cameră foto de pe un smartphone acolo până azi când am ajuns la Nokia pentru PureView.

În rest, ”distracție” la cozi uriașe pentru un taxi așa că mai mergem și câte 2,3 km către cazare după cei 20 de peste zi prin standuri cu rucsacii grei în spinare.

Uit de oboseală la masă. Paella, antricot, patatas bravas, pastisseria, espresso buuuun, un pahar de vin roșu. O galerie maaaare de poze în continuare. (mai mult…)

iLike IT

Aventuri la Barcelona, capitala mobilității – live de la MWC 2012 – ziua 0


Totul a început prost la Barcelona. Am ajuns cu o escală neprogramată și o întârziere de 3 ore, fără bagaje (adică fără chiloți, tricouri, periuță de dinți și scule de TV). Apoi ne-am cazat într-un apartament simpatic dar rece ca un beci. Nici cheia nu merge din prima și intrăm precum șpringarii după ce o scuturăm cu îndemânare. Colegul meu i-a dat de capăt, pentru că eu am cedat psihic în fața clanței dar m-am revanșat când i-am deblocat ușa de la toaletă cu furculița. În plus, același coleg nu avea acreditarea aprobată.

După 24 de ore de ghinioane și belele, lucrurile (mai mult…)

Gadget
iLike IT

Cum a fost la CES 2012 în Las Vegas?

Mulți m-au întrebat dacă mi-a plăcut la Vegas. Răspunsul meu în câteva fraze:

1. Nu îmi place în mod deosebit Las Vegas. Mult kitsch, multe lumini și prea multe cazinouri. Aerul este extrem de uscat și dacă uiți ca mine să bei apă, te vei trezi cu buzele arse și deshidratat. Chiar și în interiorul clădirilor. Nu sunt jucător, așa că nu mă pasionează păcănelele sau jocurile de cărți. Sunt totuși fan al lucrurilor făcute cu bun gust, iar la acest capitol mi-a plăcut hotelul Wynn Encore. Din păcate nu acolo am fost cazat dar mi-ar fi plăcut. Au câteva restaurante cu mâncare excelentă iar interiorul este amenajat superb. Scump dar bun.

2. CES este o experiență în sine. Mi-a plăcut că am văzut laolaltă lucruri despre care doar citisem sau văzusem poze și clipuri pe internet. Nu am văzut ceva care să mă facă să zic ”uau” dar am luat contact cu foarte multe care m-au surprins plăcut să le văd de aproape. Și jurnaliștii sau bloggerii mai vechi care urmăresc edițiile anuale spun la fel. Chinezii au venit din urmă, coreeni și-au actualizat tehnologiile însă nimeni nu a rupt plutonul.

CES 2012 pentru mine a fost o săptămână istovitoare în care am dormit sub 5 ore pe noapte și am slăbit vreo 4 kg. Am cărat singur vreo 40 de kilograme de echipament și am câteva dureri de spate iar mâinile și ochii m-au usturat zilnic. Satisfacțiile au compensat însă cu prisosință. Am fost primul care a transmis de acolo pentru o televiziune românească și am reușit să fac noile tehnologii interesante pentru cei de acasă.

3. Noutățile din 2012 care mi-au atras atenția în mod deosebit sunt: (mai mult…)