Dovada că telefonul de serviciu spune tot

Imaginaţi-vă un scenariu. De ceva vreme eşti cam stresat de serviciu şi vrei să pleci la concurenţă. Şefii tăi miros ceva, au poate impresia că eşti pregătit să vinzi secrete… dar nu sunt siguri… Aşa că se hotărăsc să verifice unde sunteţi, unde aţi fost, unde v-aţi oprit şi cât etc.

Dacă mai aveaţi dubii că puteţi fi urmăriţi împotriva voinţei voastre prin intermediul telefonului mobil, iată dovada. Mă refer aici în primul rând la cei care folosesc abonamente telefonice mobile de serviciu.

Orange a lansat un produs foarte interesant care descrie foarte bine cât de precisă este totuşi triangulaţia prin celulele GSM. Mai pe româneşte, Orange ştie cu exactitate unde se afla un anumit SIM din reţea, fără să folosească tehnologia GPS, ci doar puterea semnalului GSM din şi dinspre celula către telefonul mobil. Mai mult, este pregătită să vândă informaţia sub forma unor produse comerciale. Şi ne promite şi beneficii consistente:

– cresterea productivitatii si scaderea costurilor alocate comunicãrii cu personalul din teren: soferi, agenti de distributie si interventie etc. Prin localizarea în orice moment a unui terminal mobil aflat în teren, puteti afla în permanentã în ce loc se aflã masinile care distribuie marfa, agentii de teren aflati într-o interventie, reprezentantii de vânzãri si puteti astfel aprecia durata activitãtii lor sau puteti aprecia în cât timp va fi livratã marfa la punctele de vânzare

– acces imediat la serviciu, pe web sau wap, fara necesitatea achizitionarii unor echipamente suplimentare

Iată descrierea completă de pe site-ul lor.

http://www.orange.ro/corporate/services/monitorizare-flota-ruo.html

 Întrebarea care se pune este dacă Orange este dispusă să îi spună şefului tău unde eşti tu, chiar şi când nu ai fost anunţat că eşti monitorizat. Pentru că asta nu ar fi legal, nu-i aşa…

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

9 Comments

  1. Vezi ca exista si la Vodafone un serviciu similar si cu preturi aproape identice: http://www.vodafone.ro/business/internet-si-date/aplicatii-vodafone/management-flota/

    Precizia nu e extraordinara, e undeva pe la 500m in oras, deci nu stiu daca poate sa stie cu precizie seful la ce firma ai fost la interviu :). Dar e foarte folositor pentru tracking de vehicule de exemplu (masinile firmei in care se afla angajatii firmei cu telefoane de la firma), noi chiar asta folosim la AutoMonitor.

  2. Stii de pontul asta George? Ca sa nu fim urmariti, nu trebuie sa deconectam telefonul. Pur si simplu trebuie sa scoatem bateria din telefon si sa le punem la o distanta mai mare de vreo 10 cm. Si gata. Telefonul nu ne mai tradeaza :).

  3. ce treaba are ma georgica simu? ala cum crezi ca trimite date daca nu are curent?
    anyway, chestiile astea cu localizare urmarire etc se intamplau de mult..(2-3-4 ani) insa erau folosite doar de catre politie in cazurile de securitate nationala bla bla..
    acum astia chiar sau nesimtit de tot daca vand astfel de servicii. oare e legala treaba asta? e o chestie grava!!!!

  4. Ar fi interesant sa publici un articol asemanator, referitor la echipamentele de urmarire a masinilor de serviciu si la modalitatile prin care acestea pot fi descoperite/neutralizate (in cazul in care compania nu te informeaza ca te monitorizeaza).

  5. Sim-ul contine un cip cu un consum f mic de energie si este un mic computer, pt ca poate prelucra date, ca cel bancar (poate refuza sa iti spuna ce stie daca nu dai pin ok) etc. Nimik nu e ceea ce pare, cand ai pe mana comunicarea prea poroaste sa fie firmele de comunicatie sa nu profite sau sa se gandesca la viitor, baze de date cu informatii fara a vea acordul nostru etc, ca si google care si-a permis sa mai ia ceva informatii wireless in timp ce filma pentru street view. Hai sa fiom seriosi, traim in timpul gianei dupa informatii si baze de date, mai ceva decat dupa petrol, aia e nimik toata.
    Oricum maine o sa ne batem de la apa asa ca toates trecatoare :)

  6. M-am luat cu vorba, voiam s aspun ca cipul mia poate trai si cu energia latenta ramnasa in circuitele telefonului,de consumat consuma telefonul, cipul prea putin.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.