Cum faci update la ultima versiune de Android

Metoda nu este așa simplă precum pare, însă pe parcursul timpului am descoperit mai multe care funcționează. Depinde de telefon. Îți voi spune aici câteva dintre ele. Desigur, dacă nu există un update pentru telefonul tău, nu va apărea unul ca prin magie. Același lucru este valabil și dacă ai cumpărat telefonul la abonament. Chiar dacă există un update pentru acel model de smartphone, dacă operatorul GSM nu l-a aprobat pentru țara din care l-ai cumpărat, e posibil să nu se întâmple nimic.

Acum, în funcție de producătorul telefonului există mai multe variante. Eu știu doar vreo două la modul general, însă sunt sigur că voi știți deja mai multe. Le prezint pe cele testate de mine, iar la comentarii, vă rog să lăsați și pentru alții metodele folosite de voi care funcționează. Și insist, pentru ca acest articol să fie productiv pentru toată lumea, menționați o metodă doar dacă știți sigur că funcționează și nu doar pentru că ați găsit-o la o simplă căutare pe Google. Știm cu toții de câte ore ai nevoie pentru a căuta într-un forum mai bine organizat ca secțiunea mea de comentarii, doar pentru a găsi un simplu link funcțional.

Metoda *#*#CHECKIN#*#*

Cea mai simplă dintre toate, înseamnă ”să dai un telefon lui checkin”. Adică, să formezi în meniul de apelare al telefonului chiar aceste cuvinte, în felul următor:

*#*#2432546#*#*

Da, e atât de simplu. Acum telefonul va reseta conexiunea cu serverele de Google și va încerca să verifice dacă există un update. E valabilă pentru multe din telefoanele fără root și care nu au o versiune foarte customizată de software. Cum sunt cele de la Samsung desigur. Avem și ac pentru cojocul lor. Trebuie să aștepți câteva secunde până când apare notificarea cu ”checkin succeeded”. Ca în imaginea de mai jos. Acum mergi la meniul de software update din telefonul tău și dă-i să caute. Posibil să găsească ceva mai nou.

 

Metoda ”Curățăm istoricul”

Tot la Google mă refer, de data aceasta la Google Services Framework Data. Metoda e la fel de simplă precum cea de sus, și are șanse puțin mai mari de reușită. În esență face cam același lucru, singura diferență este că va trebui să repeți această procedură de cinci-șase ori dacă vrei să obții un rezultat. Din nou, dacă există deja un update oficial de software pentru telefonul tău. Pașii sunt următorii, respectă-i întocmai.

Mergi la setări, în meniul aplicații. Poate fi notat cu Apps, Applications, Aplicații.

Caută acolo Google Services Framework. Dacă nu îl găsești, de obicei e ascuns să nu îl închizi din greșeală, mergi sus în colțul din dreapta la cele trei puncte pe orizontală și selectează ”Show System Apps” sau ”Arată aplicațiile de sistem”

Intră în Google Services Framework și caută un ”Clear Data”. De obicei îi spune așa, pe telefonul lui Radu și pe altele mai noi îl găsești la Storage. Apasă pe CLEAR DATA și întoarce-te la meniul anterior.

Aici apasă pe FORCE STOP. Atât.

Apoi același lucru, mergi la meniul de update de sistem, între timp Google Services Framework va reporni în fundal, și caută un update.

De unde mă inspir eu pentru update-uri?

Ai de citit, însă soluția cea mai sigură de a afla dacă există un update pentru telefonul tău, ce versiune este, unde este disponibil și când, se numește XDA Developers. Dă un click pe link ți găsești tot ce vrei acolo. Răbdare să ai, și desigur cunoștineț de engleză. Ai grijă ce faci cu update-urile de acolo, nu sunt doar cele oficiale, băieții de pe forum au urca o mulțime de versiune modificate care pot sau nu să funcționeze pe telefonul tău.

Pentru Samsung

Având în vedere că am avut multe telefoane Samsung de-a lungul timpului am ajuns să mă documentez mai intens despre ele. Pe de altă parte sunt și foarte multe vândute, așa că a avut cine să construiască și să modifice software pentru ele.

Pentru update încearcă variantele de mai sus. Dacă nu merg, instalează pe computer KIES. Îl găsești aici! Este software-ul oficial pentru telefoanele Samsung și dacă cauți în meniul lui ai opțiunea de update de firmware. Ei bine, acest update a funcționat pe S4, S5, S6 și S7 ca să le aducă la o versiune mai nouă de Android, chiar dacă nu primiseră update-ul direct pe telefon.

Tot pentru Samsung, site-ul unde găsești aproape orice variantă oficială de versiune software este SamMobile. Îl găsești aici! Atenție mare la numărul de model al telefonului ori s-ar putea să îl transformi într-o greutate pentru hârtii. Știi tu, să nu îți zboare hârtiile de pe masă.

Așadar, lasă-mi un comentariu mai jos dacă ai încercat una din versiunile de mai sus, dacă te-a ajutat, și dacă desigur ai o alternativă funcțională pentru update-ul puțin forțat de software pentru telefoanele Android.

Ultimele articole

Articole recomandate

172 Comments

  1. Salut! Am intrat in Google Services Framework, in apasat ”Clear Data” si ”Disable” iar acum nu mai pot accesa Google Play. Primesc mesajul: ”Eroare la recuperarea informatiilor de pe server [RH-01], am restartat telefonul dar degeaba.

    • Că să nu mai primești eroarea, în caz că numai reușit după activare trebuie să:
      – mergi in settings , Apps Google Play Services
      – uninstall sau disable, restart apoi force stop
      – restart la telefon și intri înapoi în Apps, Google play services și activezi aplicația.

      Și o să îți funcționeze pt că așa am pățit și eu cu G3’ul meu. Nu e nimic grav.

      Succes

  2. Pe xda gasesti ce vrei, oamenii de acolo te ajuta.
    Sammobile e un site simplu si bun, de acolo iti poti resofta singur telefonul fara batai de cap.. aici depinde de ce tara corespunde telefonul tau:)

    • Dacă citești cu atenție și îți dai seama de termenii din engleză și ce înseamnă nu de poate întâmpla nimic. Oricum de poate face backup smartphone’ului pe care îl ai și poți oricând să revii la starea inițială

  3. Buna ziua,
    Am un Samsung Galaxy A5 2016, am incercat toate variantele in afara de cea cu Sammobile, este sigur daca imi instalez software din alta tara? Adica voi mai primi in continuare updateuri?

  4. Salut, George! Posesor de LG G4 aici. Am incercat metodele, sperand ca poate a inceput perioada de upgrade la Nougat (q3 din 2017), dar nu am avut succes. Desi cred ca am citit tot ce se poate citi despre update-ul la Android 7 pentru G4, ai, poate, informatii in plus?

    Multam fain!

  5. #offTopic
    Salut, George. Am vazut ca ai facut acum ceva timp niste review-uri la niste telefoane de la iHunt.
    https://www.ihunt.ro/bluboo-d1-black uite aici un telefon interesant, tot de la ei. Daca ai putea sa faci un review si la aceasta jucarie, ar fi fantastic. Cel putin pe mine m-au impresionat specificatiile. N-am mai vazut vreun telefon mai ieftin de 500 de lei cu Android 7. Si mai interesant este faptul ca pe emag este mult mai ieftin decat pretul dat de cei de la iHunt.

  6. „Update’ul puțin forțat” , că sa te citez, l’am folosit prin instalarea unui Custom Rom pe tel, LG G3 și sunt mult mai mulțumit acum fata de cel stock.
    Nu recomand celor care nu înțeleg termenii din engleză sau nu au cunoștințe cât de cât pentru că există riscul să ti’l „brick’uiesti”. Adică să ajungă „o greutate pentru hârtii” și apoi să îți pară rău că ti’ai băgat nasul.

    În prezent folosesc un custom ROM bazat pe stock MM 6.0.1, interfață full G5 și custom kernel, bazat tot pe Stockholm, dar sunt modificați parametrii de funcționare a CPU’ului. Adică îl pot seta la o frecvență dorită și voltajul la care să lucreze. Sunt foarte mulțumit, reușesc să consum bateria in 20 de ore cu 4G activat non-stop și jumătate de zi, 10 ore, cu GPS activat. Plus navigare web, aplicații precum Facebook, Whatsapp, mailul de muncă care e setat sa se sincronizeze la 15 min, Messenger etc. Care in mod normal cu varianta stock și cu aceleași aplicații încărcăm telefonul și de 3 ori pe zi in cele mai active zile și minim de 2 ori pe zi intr’o zi obișnuită.

    Aceste rezultate se pot găsi și pe XDA

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.