Cele mai bune smartphone-uri ale momentului

Acesta este cel mai potrivit moment pentru a face un astfel de top. Vara nu mai lansează nimeni nici un smartphone, iar toamna când se numără bobocii, puteți reciti acest articol pentru că prețurile vor fi cu siguranță mai mici.

Știu că poate vă așteptați la un top unde cineva este rege, dar nu, eu vă voi spune ce are în plus sau în minus fiecare dintre cele testate de mine. Atenție, testate deja de mine, doar așa vă pot oferi o opinie relevantă. De ce? Pentru că diferențele atât la performanță cât și la camera foto sunt atât de mici încât deja nu mai contează.

Cele mai puternice procesoare, cele mai rapide și mai clare camere foto, cele mai mari capacități de stocare, și nu în ultimul rând, unele dintre cele mai mici baterii, dar, cu cea mai rapidă încărcare. Să începem. Primul loc e aleator, și este aici doar pentru că stă la mine în buzunar de ceva vreme. Review-urile pentru fiecare le puteți viziona dând click pe denumirea telefonului.

Samsung Galaxy S8+ – Camera, ecran și DEX

De ce S8+ și nu S8? Marginile sunt atât de subțiri încât tot telefonul nu este mai mare ca un iPhone 6S Plus pe care încă îl mai am. Iar ecranul este sensibil mai mare.

+ Bateria este mai mare ca a lui S8 iar acea oră în plus mă avantajează. Se încarcă destul de repede, cam 60% în 30 de minute, suficient cât să reziste 16-18 ore de lucru.

+ Ecranul foarte mare, culori excelente și luminozitatea foarte bună afară. E drept, mă chinuie grija bateriei dacă sunt la șantier dar măcar văd bine pe ecran.

+ Samsung DEX, o jucărie care mi-a plăcut așa de mult că acum am două. Una acasă și una la birou. Încă nu am renunțat la laptop, poate în curând.

Preț estimativ acum, 2900 pentru S8 și 3400 pentru S8+, încă scump.

LG G6 – Camera, rezistență la șocuri

+ Îl folosesc de câteva zile, mai multe pentru filmări și se comportă excelent. Am filmat continuu, o oră și 10 minute, în 4K, comutând în timpul filmării de pe camera normală pe cea wide. Camera wide este spectaculoasă, vă spun.

+ Rezistent la apă, și spun ei și la șocuri, mai mult decât alte telefoane. L-am scăpat de vreo 3 ori din mână, de la mai puțin mai mult de un metru, și înafară de zgârieturi nu a pățit nimic.

Preț estimativ acum, cel de 32 GB e undeva pe la 2700 lei. Bună afacere.

Huawei Mate 9 Pro – Autonomie și viteză

+ Bateria este principalul atu. 4000 mAh fac diferența între a îmi lua cu mine încărcătorul sau nu. E drept, managementul de consum este destul de agresiv și câteodată nu îmi arată toate notificările.

+ Este super rapid, nu dă semne de oboseală nici când ai multe aplicații deschise și constant sunt ocupați 3-4 GB din cei 6 GB RAM.

Preț estimativ acum, găsești mai mult modelul de 128 GB la 3400 lei.

HTC U 11 – Camera, Edge Sense, sunet pe căști

+ Camera excelentă, chiar dacă filmează doar 6 minute în 4K o face foarte bine. Iar pozele nu mai zic, foarte, foarte bune. Își merită scorul de 90 de puncte în DXOMark.

+ Edge Sense, o funcție care mi se pare mai utilă decât 3D Touch, și care îmi place că poate fi configurată în aproape orice aplicație, pentru aproape orice comandă importantă.

+ Singurul telefon de până acum care vine cu căști cu Noise Cancelling activ în pachet. Și chiar își fac treaba, atât la izolare de zgomot cât și la calitatea sunetului. Chiar și în convorbiri.

Preț estimativ acum, 3000 lei. Pare o afacere bună, dacă nu ai avea S8-ul care bate la ușă cu 100 de lei mai puțin.

Google Pixel – Camera, sistem de operare

+ Camera pe steroizi, la fel ca la HTC, doar e făcut de HTC. Atât el cât și versiunea XL pe care nu am testat-o stau foarte bine la acest capitol.

+ Cel mai fluid telefon cu Android. E normal, e făcut de Google tocmai pentru a demonstra că dacă nu pui o grămadă de aplicații pe el, ca producător, totul merge excelent.

Preț estimativ acum, 3099 lei, încă? Of, și pentru cel de 32 GB.

iPhone 7 și 7 Plus – Camera, sistem de operare

+ Avantajul clar al unui sistem de operare închis își spune cuvântul. Ultimele generații de iPhone arată și se mișcă la fel, iar pentru cei cărora nu le plac schimbările este un lucru foarte bun.

+ Este un cal de bătaie, aplicațiile deși unele cu plată funcționează bine, tocmai pentru ce am spus mai sus.

+ Camere foto foarte bune și un software pe măsură.

Preț estimativ acum, 2800 lei pentru iPhone 7, cel mai ieftin.

Ce telefoane mă aștept să văd în următoarea jumătate de an?

Sony Xperia XZ Premium, vă spun un secret, a ajuns la teste dar sunt foarte indecis legat de ce să spun despre el. Hmm…

One Plus 5, acum, imediat, în iunie. Două camere și un procesor mai potent, plus 6 GB RAM pe versiunea standard. A, și au sărit peste al 4-lea pentru că numărul patru este cu ghinion pentru chinezi.

iPhone 7S sau 8, oricum s-ar numi. Sincer nu știu cu ce vin nou, însă sper la o rezoluție mai mare pe cel mic. Merită, are nevoie chiar.

Google Pixel 2, există ceva zvonuri, nimic confirmat. Ce știu până acum este că poate vor avea o versiune cu un ecran de peste 6 inci. Curios sau interesant? Nu știu.

Galaxy Note 8, tot în toamnă, cel mai probabil la IFA 2017. Sperăm și noi, vom vedea. Un S8+ cu același creion? Amprentă sub ecran? Și poate un Bixby funcțional. Poate.

PS: Revin cu topurile pentru categoriile de: Până în 1000 de lei, între 1000 și 2000 de lei, și de la 2000 la 3000 de lei. Ce spuneți?

Ultimele articole

Articole recomandate

204 Comments

  1. Salutare George, am de gand sa imi cumpăr un telefon nou si am un buget de aproximativ 1300-1500 lei.
    Ma gândeam la un p10 lite insa nu sunt sigur.
    Ce mi-ai putea recomanda? Sau sa mai astept putin poate apare ceva mai bun la pretul asta? Multumesc.

  2. Nu știu ce să zic , recent cumpărat LG G6 parca se mișcă mai prost decât vechiul Nexus 5 pe care l-am folosit mai bine de 3 ani ! Apropo sticla de pe camera se zgârie incredibil de ușor (dezamăgitor) . LG G6 nu recomand !

  3. Salut George!Care ar fii cea mai bună alternativă pentru S8/S8 Plus?S8 plus este un telefon exceptionala de bun dar este prea scump și nu pot da atat de mult pe el.Din ce a apărut anul acesta:LG G6,HTC U11,Oneplus 5,Huawei P10 care ar fi cel mai bun dintre toate acestea?Care ar fii cel mai bun să îl cumpăr după S8/S8 Plus?

  4. Salut, intre huawei p10 si galaxy s8(S8, nu s8 plus|)?
    Pe partea de camera am observat ca huawei are posibilitatea de a face pozele in modul focalizare selectiva( cu spatele in ceata) chiar daca obiectul focalizat este la o distanta mai mare de 50cm asa cum cere Samsung si parca au si culori mai luminate.

    Multumesc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.