#casabuhnici – Sfaturi importante pentru acoperișul de tablă

Am dezbătut deja motivul pentru care am ales acoperișul de tablă pentru #casabuhnici. Motivele sunt foarte bine întemeiate, de la greutatea redusă a acestuia până la avantajele acestuia în fața altor soluții… clasice să le spunem așa. Acum i-am pus întrebări lui Radu Gliga, managerul de operațiuni Lindab în România. Trebuie sa îi mulțumesc că a venit în fața camerei pentru că o face rar. Întrebările nu au fost ușoare, puteți fi sigur de asta, și am aflat și mai multe lucruri despre acoperișuri. În special la ce trebuie să fii atent atunci când alegi un acoperiș de orice fel dar mai ales despre cât de importantă este echipa de montaj. 

Poți avea de exemplu o tablă mai ieftină dacă echipa care o montează face totul ca la carte. Cea mai mare problemă pe care o poți avea este să angajezi o echipă slabă de montaj, chiar dacă ai ales cea mai scumpă tablă Lindab de pe piață. Și da, am discutat și despre tabla ”tip Lindab” care de fapt nu există. Se folosesc doar de brand pentru a își promova niște produse ce nu sunt atât de bune.

Apropo, dacă observi că muncitorii care vin să monteze tabla au la ei doar un ciocan și un fierăstrău circular, te rog trimite-i la plimbare. Tabla se montează ”la rece” adică fără scule electrice de tăiere sau îndoire. Acelea oxidează și ard stratul de vopsea, menit să protejeze tabla de coroziune, și implicit pe tine de ploi și infiltrații. Până la urmă aceasta este problema multora dintre casele construite recent. Infiltrațiile. Și după cum veți auzi în clipul de mai jos, de cele mai multe ori montajul este de vină, și abia apoi calitatea materialului folosit la învelirea coperișului.

Articolul complet despre acoperișurile de tablă și avantajele acestora îl găsești aici!

Ultimele articole

Articole recomandate

37 Comments

  1. Salut George , ai zis la un moment dat in video ca ar fi indicat sa vezi inainte una sau mai multe lucrari efectuate de firmele pe care urmeaza sa la contractezi. Ai batut un apropo la arhitecta sau m-am inselat ? Este clar ca esti nemultumit de ceva , ne poti spune ?

  2. Sal George

    Vreau sa te intreb George, pe timpul iernii cand se depune zapada mare si totodata se mai formeaza si gheata, ce se va intampla cu ea, tinand cont; de greutate, gheata etc., care, la caldura soarelui incepe sa devina periculoasa, va aluneca foarte usor pe aceasta tabla „lindab” datorita acoperisului in forma sa, triunghiulara !
    Care va fi va fi totusi solutia, pentru eliminarea pericolului, care va fi procedeul?

    Multumesc !

    • Să învețe majoritatea activităților pe care le fac și să le facă pentru mine. Să încălzească de exemplu podeaua la baie, să aprindă lumina și să regleze temperatura apei dacă spun cu voce tare că vreau să fac un duș. E doar un exemplu.

      • George fie că ai văzut sau nu acest videoclip, ai te rog puțintică răbdare și urmărește primele 2-3 minute:

        https://www.youtube.com/watch?v=wk146eGRUtI

        pentru mulți ar părea momentan o ficțiune, dar din tot ce am văzut aș putea enumera doar câteva chestiuni care ar putea părea foooarte reale:

        1.sticla fotovoltaică – e posibil ca o fereastră să poată fi făcută complet transparentă sau complet opacă la comenzi vocale?
        2.frigiderul inteligent – îți spune ce alimente au depășit data expirării.
        3.aragazul cu inducție inteligent – programezi temperatura și timpul de fierbere sau coacere iar când acesta e depășit aragazul se oprește.
        4.automobilul – știi deja prea multe așa că încearcă să-ți imaginezi cum vor arăta acestea peste cinci-zece ani.
        5.viitorul luminos al touchscreen-urilor

        întrebarea este: noi o să mai apucăm așa ceva?

  3. Salut George.. o intrebare lemnul nu fa fi afectat deadupra pt ca deasupra acoperisul dupa cum arata nu este clt. este scandura. peste izolatia iar deasupra vine tabla de lindab de ce nu ai optat si pt o izolatie intre ea si scandura. pt ca din cate stiu vara caldura e ft ridicata in acel spatiu bule de aer se creaza cam sub ori ce tabla mai ales acolo unde nu exista nici un surub si in aceea bucla de aer temperatura e ft ridicata. aceea scandura nu va fi afectata in timp??

  4. Au tubulatura pentru instalatii de ventilatie cu recuperare de caldura. Cel putin pe Iasi au asa ceva. Mi-au montat mine toata instalatia, mai putin recuperatorul, care il vom pune ulterior.

  5. Salut. Foarte util subiectul tablei de pe acoperiș. Bune sfaturile. Totuși un mic comentariu. Ai avut în vedere opțiunea cupru? Nemții mai fac și din cupru treaba asta. Inclusiv jgheaburi și restul. După oxidare când primește patina arată demențial. Și nu are moarte. Prețul cred că e pe măsură. Acest proiect la care te-ai înhămat e pe drumul bun. Precis că peste zece ani ne vei arăta greșelile și opțiunile care ar fi fost mai bune. Sper să ai cât mai puține probleme ”românești” și să depășești termenul de finalizare doar cu 10 procente. Pentru mine, un ardelean, ar fi o minune în zona unde construiești.
    Cum ar fi după IT și auto să lucrezi și în construcții? Populația are nevoie de ceva de genul ILikeIT pe construcții. Suntem cam înapoiați, rigizi, sceptici la noile tehnici și materiale care ne-ar ușura viața și bugetul.
    O zi bună.

  6. Salutare, nu are legatura cu tabla dar nu am gasit alt post mai potrivit. Sunt curios cat de deschisi sunt cei de la enel in legatura cu bransamentul cu injectare in retea. As vrea sa vizitez si eu casa, cand se poate?

    • Acesta ar fi trebuit să fie alegerea lui. Asta-i clar. Numai că aceste ‘țigle’ o să fie disponibile nu mai devreme de 2018.
      Dacă as fi în locul lui măcar o unitate Tesla Powerwall aș incorpora în proiect. Motivele ar fi multiple: backup în caz de întrerupere a curentul electric în zonă, ulterioare îmbunătățiri a acoperișului cu acele țigle fotovoltaice etc.

    • Absolut de acord! Nu cred ca mai sunt multe motive pentru care ar merita sa construiesti o casa cu un altfel de acoperis. Cel putin pentru noi visatorii… George sunt sigur ca si-a facut temele si poate el ne poate spune motivul (in afara costurilor) pentru care nu a ales sa mearga pe varianta aceasta de la Tesla.

  7. George,
    Ce fel de termoizolatie de 40 cm montezi sub sarpanta? Pui vata bazaltica Rockwool secoustik cumva? Folosesti si placi de rigips speciale pentru antifonare? Intreb pentru ca si eu am mers pe varianta tablei dublu faltuite de la Lindab si caut cea mai buna solutie de izolare atat termica dar si fonica a tavanului la etaj.
    Felicitari pentru proiect!

  8. Stimate dle Buhnici,
    Nu ar fi rău sa cerecetati produsul inovator din placi de poliuretan Thermoconfort marca înregistrată JORIS IDE Group.
    Este soluția perfecta de izolație atât pentru acoperiș, pereți dar și pentru pardoseala. Coeficientul de transfer Lambda este mult superior oricărui material clasic de pe piața.
    Spor la șantier

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.